VIDEO Peste 600 de elevi i-au vizitat pe poliţiştii vrânceni, de ziua lor. Mai mulţi ofiţeri şi subofiţeri, înaintaţi în grad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii s-au simţit bine între copii
Poliţiştii s-au simţit bine între copii

Atât copiilor cât şi cadrelor didactice le-au fost prezentate dotările tehnice şi autospecialele de intervenţie ale poliţiştilor vrânceni.

În fiecare an, 25 martie este o zi specială pentru toţi cei care poartă, cu mândrie, uniforma Poliţiei Române.

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită astăzi în municipiile Focşani şi Adjud printr-o serie de activităţi prin care poliţiştii vrânceni au marcat, alături de numeroşi invitaţi şi parteneri instituţionali, 197 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.

Manifestările dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au demarat în urmă cu o săptămână, prin desfăşurarea unor competiţii sportive dedicate poliţiştilor.

Totodată, de-a lungul întregii săptămâni, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de la Serviciul Ordine Publică, au realizat activităţi de promovare a meseriei de poliţist, precum şi activităţi preventive în cadrul caravanei ”ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST”.

În contextul sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, ca în fiecare an, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea s-a desfăşurat astăzi activitatea ,,Ziua Porţilor Deschise”.

Astfel, începând cu ora 09.30, peste 600 de elevi din cadrul mai multor instituţii de învăţământ din judeţ au avut ocazia să fie „poliţişti pentru o zi”. În acest sens,
poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au “echipat” copiii cu “insigne” şi i-au pictat pe faţă cu imagini reprezentative Poliţiei.

Atât copiilor cât şi cadrelor didactice le-au fost prezentate dotările tehnice şi autospecialele de intervenţie ale poliţiştilor vrânceni (autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional, autospecialele Serviciului Rutier, cele ale structurilor de ordine publică şi cele ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale).

Nu au lipsit, bineînţeles, nici câinii poliţişti care au pregătit exerciţii demonstrative, spre încântarea celor mici.

Şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Adjud i-au primit astăzi cu entuziasm pe copii, prezentându-le  tehnica din dotare şi promovând profesia de poliţist.

De asemenea, astăzi, la sediul I.P.J. Vrancea a avut loc festivitatea de avansare în gradul profesional următor a poliţiştilor care au împlinit stagiul minim în gradul profesional deţinut şi îndeplinesc şi celelalte condiţii prevăzute în actele normative.

Astfel, cu prilejul zilei de „25 Martie - Ziua Aniversară a Poliţiei Române”,  a fost acordat gradul profesional următor unui număr de 12 ofiţeri şi 91 de agenţi de poliţie.

Festivitatea a debutat cu prezentarea mesajelor din partea conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a continuat cu premierea câştigătorilor competiţiilor sportive - ”Cupa Poliţiei”, care s-au desfăşurat în perioada 18-22 martie a.c..

"Cu acest prilej, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea doreşte să mulţumească vrâncenilor care au înţeles să dea dovadă de corectitudine şi atitudine civică, fiindu-ne alături şi acordându-ne întreaga lor încredere. Totodată, la acest ceas aniversar, transmite tuturor colegilor poliţişti cele mai calde urări de sănătate şi succes în activitate, mulţumindu-le familiilor acestora că i-au susţinut în activitate, mai ales atunci când acordau mai mult timp profesiei decât vieţii personale", au precizat poliţiştii vrânceni.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite