VIDEO Ministrul Sănătăţii, luat la rost de o femeie în timpul vizitei la Focşani. Ce i-a reproşat aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cearta

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost apostrofat, luni, în timpul vizitei la Focşani, de către o femeie care l-a luat la rost că nu găseşte Euthyrox în farmacii, deşi autorităţile au anunţat sosirea unui întreg TIR cu medicamente.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat, luni, la Focşani, unde a anunţat că a decis, împreună cu ministrul Apărării, ca managementul Spitalului de Urgenţă Focşani va fi asigurat interimar de militari. 

La un moment dat, Tătaru a fost oprit de o femeie şi întrebat de ce nu se găseşte în farmacii Euthyrox, un medicament indispensabil persoanelor care au afecţiuni tiroidiene. 

"La atâtea farmacii din oraş nu găsesc de niciun fel. Cum se poate? Vreţi să ne omorâţi. În Vrancea sunt atâţia bolnavi, toată lumea care se duce la farmacie întreabă de Euthyrox”, a spus femeia.

Nelu Tătaru i-a răspuns că fiecare farmacie are producătorul şi furnizorul ei şi că în toată ţara sunt bolnavi. 

"Aţi spus că a venit TIR-ul? Unde e TIR-ul, domnule? Unde sunt medicamentele?”, l-a mai întrebat femeia pe ministru.

Ea a mai acuzat faptul că este închisă şi policlinica, Nelu Tătaru spunându-i că aceasta este deschisă şi că medicul de acolo îi poate da o reţetă şi o recomandare.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanţii companiei producătoare a Euthyrox, având în vedere lipsa medicamentului de pe piaţă. La finalul discuţiei, Ministerul Sănătăţii a transmis că, în 13/14 aprilie, vor fi livrate 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg şi 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite