VIDEO Manole Merchea, directorul ENET, „urecheat” în consiliul local pentru că a cheltuit de capul său banii Primăriei Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manole Merchea a ieşit şifonat din şedinţa consiliului local
Manole Merchea a ieşit şifonat din şedinţa consiliului local

Acesta a reuşit să-l enerveze pe liderul grupului PSD, Cătălin Vrabie, atunci când a spus că gradul de încasare al facturilor la ENET este de 92%.

Şedinţa extraordinară a consiliului local municipal Focşani, convocată pentru această după amiază pentru aprobarea majorării capitalului social al ENET cu încă 1,5 milioane de lei, a fost deosebit de aprinsă. 

Consilierii locali PSD au venit „montaţi” din şedinţa de comisie să-l tragă de urechi pe directorul ENET pentru faptul că s-a folosit de biletele la ordin garantate de Primăria Focşani să plătească o factură la gaze, în condiţiile în care acele bilete la ordin au fost emise cu alt scop.

„Să ne explicaţi şi nouă astăzi de ce suntem în situaţia de a majora capitalul social al ENET, în condiţiile în care noi, acum ceva timp în urmă, împreună cu dumneavoastră şi cu executivul, am convenit să distribuim bilete la ordin pentru a vă ajuta pe dumneavoastră să încasaţi ce aveaţi de încasat de la populaţie şi cu banii să achitaţi valoarea pentru care noi am distribuit biletele la ordin. Astăzi suntem în postura de a plăti tot noi acele bilete la ordin, pentru că dumneavoastră aţi făcut plata din banii pe care i-aţi încasat pentru o altă factură”, i-a reproşat liderul PSD Cătălin Vrabie directorului ENET Manole Merchea.

Acesta a încercat să dea nişte explicaţii care nu i-au convins pe aleşi

„Eşalonarea lunii noiembrie a fost convenită cu distribuitorul de gaze şi s-au luat nişte angajamente, prin care noi trebuia să plătim până la sfârşitul lunii februarie 600.000 de lei şi urmau două bilete la ordin valorizate de primărie, unul de 700.000 de lei, celălalt de 800.000 de lei. În condiţiile în care exista acest angajament de plată, cu banii pe care am putut să-i încasăm am început să stingem din obligaţiile lunii ianuarie. Deci nu s-au dus banii pe altceva, s-au dus tot pe gaze”, a spus Manole Merchea.

Consilierul local Cătălin Vrabie i-a mai spus directorului ENET că dacă un şef de la o societate privată ar fi procedat aşa ar fi fost dat afară imediat.

„Această factură care a devenit scadentă trebuia să fie plătită din încasările care trebuia să le faceţi dumneavoastră. Convenţia noastră a fost următoarea: emitem bilet la ordin ca să vă ajutăm să câştigaţi timp să încasaţi facturile pe care le-aţi emis. Dumneavoastră aţi beneficiat şi de sprijinul nostru şi în loc să depuneţi eforturi să încasaţi facturile şi să plătim sumele restante, ca să exoneraţi primăria de sumele cu care a garantat, aţi considerat că e mai bine ca primăria să achite sumele alea şi să plătiţi din ce aţi încasat factura curentă. La o societate privată nu cred că cineva ar mai fi rămas în acea poziţie dacă ar fi făcut la fel”, a spus Cătălin Vrabie.

Disputa dintre cei doi a fost oprită de liberalul Tudorel Trofin, care le-a spus colegilor că obiectul proiectului de hotărâre este altul, iar pentru lămurirea situaţie create să fie organizată o discuţie separată, în care conducerea societăţii ENET să vină cu toate documentele.

„Este clar că este o situaţie pe care ar trebui să o lămurim. V-aş propune, dacă sunteţi de acord, să amânăm această discuţie şi să-l chemăm pe domnul director, împreună cu conducerea economică, să ne prezinte toate răspunsurile ca să fim în cunoştinţă de cauză. Dacă o să încercăm aici să punem într-o lumină proastă un om, nu e nicio problemă,  pentru că trebuie să-şi asume şi dumnealui o anumită acţiune acolo, dar nu cred că va fi eficient pentru nimeni dintre noi să stăm aici încercând să ne lămurim ce s-a întâmplat în decembrie, ianuarie sau februarie", şi-a salvat colegul liberal de la ENET Tudorel Trofin.

Directorul ENET a mai spus în şedinţă că gradul de încasare a facturilor de la populaţie este de 92%, lucru care consilierilor li s-a părut ceva de domeniul incredibilului, evident neîmpărtăţindu-i punctul de vedere.

Mai puteţi citi:

Ca să mai producă măcar apă caldă, ENET primeşte încă 1,3 milioane de lei la consiliul local pentru plata gazelor

VIDEO Pe ENET scrie faliment. Primăria Focşani, responsabilă de soarta în care a ajuns „fabrica de căldură”, vrea o altă societate

Criză la societatea de termoficare ENET. Preşedintele Consiliului de Administraţie şi alţi doi membri şi-au dat demisia

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite