VIDEO Două persoane au murit şi alte cinci sunt rănite, după ce un autocar supraetajat cu 74 de turişti s-a răsturnat pe E85, la Călimăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tragedia a avut loc în dreptul localităţii Călimăneşti
Tragedia a avut loc în dreptul localităţii Călimăneşti

Turiştii sunt din Ucraina şi se întorceau dintr-o vacanţă petrecută în Bulgaria. Cel mai probabil, şoferul autocarului a aţipit la volan. La faţa locului au ajuns 7 ambulanţe şi mai multe echipaje de la poliţie şi pompieri.

Un autocar etajat, cu 74 de turişti ucraineni şi 3 şoferi bulgari, se deplasa dinspre Bulgaria spre Ucraina. Turiştii fuseseră în concediu în mai multe staţiuni din Bulgaria şi se întorceau acasă.

Drumul spre casă le-a fost întrerupt brusc, azi-noapte, în Vrancea, în localitatea Călimăneşti. În jurul orei 3.00 dimineaţa, toţi pasagerii dormeau liniştiţi şi, la un moment dat, s-au trezit speriaţi într-un şanţ de pe marginea Drumului European 85. Cei mai mulţi s-au ales doar cu sperietura şi câteva zgârieturi.


La faţa locului au ajuns forţe impresionante de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Poliţia Rutieră Vrancea. În urma impactului cu solul, o femeie a murit pe loc, iar alţi cinci pasageri au fost răniţi, dintre care unul foarte grav. Ceilalţi au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

„Deocamdată şoferul urmează să fie audiat cu un translator, deoarece nu cunoaşte altă limbă decât cea bulgară. Din declaraţiile pasagerilor din autocar se pare că şoferul ar fi adormit la volan şi a intrat cu autocarul în şanţ. Celălat şofer al autocarului dormea în compartimentul special. Urmează să stabilim dacă s-au respectat timpii de odihnă şi de conducere la volan”, a precizat insp pr. Cătălin Manea, de la poliţia Rutieră Vrancea.

2

Şase persoane rănite au fost transportate la spitalul judeţean din Focşani. Pasagerul aflat în comă nu a mai supravieţuit decât câteva ore şi a decedat la spital. Turiştii ucraineni au fost preluaţi de un alt autocar pentru a ajunge la destinaţie. Până atunci, autorităţile din Vrancea le asigură adăpost.

„S-a luat legătura cu consulatul Ucrainei, s-a identificat un mijloc de transport în colaborare cu reprezentanţii comitetului pentru situaţii de urgenţă Adjud, iar în momentul de faţă toate persoanele aflate în autocar, în afara celor aflate la spital sunt într-o locaţie la un motel în municipiul Adjud”, a precizat lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 

1

Circulaţia pe Drumul European 85 a fost întreruptă timp de aproape o oră şi s-au format coloane de maşini de câţiva kilometri pe ambele sensuri. Apoi traficul a fost reluat însă pe o singură bandă de mers.

Mai puteţi citi:

Şofer de autobuz, aproape să fie linşat în urma unui accident produs pe E85, la ieşirea din Focşani

O remorcă cu cinci tone de struguri s-a răsturnat în şanţ la Vîrteşcoiu

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite