VIDEO Deputatul Nini Săpunaru, în dezacord cu Marian Oprişan în privinţa modificării legii pentru alegerea administraţiei publice locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săpunaru şi Oprişan au opinii diferite despre cum trebuie să fie legea electorală
Săpunaru şi Oprişan au opinii diferite despre cum trebuie să fie legea electorală

Preşedintele PNL Vrancea  susţine sistemul de vot în două tururi pentru primari şi alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean în mod indirect, de către consilieri, în vreme ce vicepreşedintele PSD consider că este un sistem al trecutului.

Mai mulţi parlamentari PNL au semnat un proiect de modificare a legii electorale, care prevede revenirea la sistemul de vot în două tururi pentru primari, dacă niciunul dintre candidaţi nu obţine 50% plus unu din voturi, şi alegerea şefului Consiliului Judeţean de către consilieri.

Pe lista semnatarilor se află şi preşedintele PNL Vrancea, deputatul Nini Săpunaru, care deşi vrea un astfel de sistem, este sceptic că se va realiza, din cauza opoziţiei preşedinţilor de consilii judeţene. 

„Eu consider că este o soluţie bună, dar este o dorinţă personală, care nu implică partidul. Nu contează ce am semnat noi, această propunere trebuie trecută prin poziţia partidului. Având în vedere poziţiile preşedinţilor de consilii judeţene, este posibil să nu avem sorţi de izbândă, dar asta nu înseamnă cu nu avem dreptate”, a spus deputatul Săpunaru. În replică la acest proiect depus de parlamentarii PNL, vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan,  spune că România nu-şi permite să meargă în trecut, o astfel de lege funcţionând şi înainte de anul 2000.

"Consider că iniţiativa colegilor liberali de a modifica legea pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale cu scopul de a reveni la sistemul de vot în două tururi pentru primari şi la alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean în mod indirect, de către consilieri, este una proastă. Nu ne putem permite ca România să se întoarcă în trecut, rolul nostru al politicienilor şi al tuturor românilor este de a merge înainte. Legitimitatea celor care conduc autorităţile locale este dată de cetăţeni, singurii care trebuie să decidă cine să conducă administraţia publică locală, şi nu de politicieni", a afirmat Marian Oprişan, vicepreşedinte al PSD.

Mai puteţi citi:

Un nou impas în USL. Liderii admit tensiunile din interiorul Alianţei

Antonescu: „Nu îl persecută nimeni pe Dragnea. Eu, personal, susţin alegerea primarilor în două tururi“

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite