VIDEO Bugetul optimist al primarului Bacinschi, îngropat în subteranele municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Focşaniului a spus cum va fi cheltuit bugetul anului 2013
Primarul Focşaniului a spus cum va fi cheltuit bugetul anului 2013

Primarul Focşaniului a prezentat ce va face cu banii de la buget în anul 2013, 46% din fonduri urmând să meargă la proiectele cu finanţare europeană.

În anul 2013, Primăria municipiului Focşani are un buget de cheltuieli de aproximativ 411 milioane de lei, mai mare decât cel de anul trecut prin prisma faptului că municipalitatea a contractat la începutul acestui an 60 de milioane de lei pentru punerea în operă a proiectului cu finanţare europeană de termoficare, bani care vor fi recuperaţi ulterior de la Uniunea Europeană.

Aproape jumătate din bugetul municipiului Focşani, mai precis 191 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru proiectele europene pe care primăria le derulează, referindu-ne aici la reabilitarea unităţilor de învăţământ, la modernizarea Cartierelor Sud, Laminorul şi Mîndreşti, la reabilitarea sistemului de energie termică.

Astfel, 71.000 de lei vor merge la lucrarea de irigaţii în sistem automatizat pentru spaţiile verzi din Sud, apoi 4,2 de milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru reţeaua de canalizare şi evacuare a apelor meteorice în cartierele Laminorul şi Mîndreşti, 148.000 de lei pentru alimentarea cu gaze naturale la blocurile ANL din Aleea Parc, 495.000 de lei pentru modernizarea şi reabilitarea reţelelor de distribuţie a energiei termice, 491.000 de lei pentru amenajarea intersecţiilor de sens giratoriu de la Obor şi Ceasul Rău, 5,7 milioane de lei pentru reabilitarea Bulevardului Brăilei.

Prilej pentru primarul Decebal Bacinschi de a cere încă o dată scuze locuitorilor municipiului, care vor trebui să suporte calvarul stricării străzilor.

„Îmi cer scuze în continuare. Ce am făcut până acum este o treime din ce avem de făcut în Focşani. Vom strica mult până vom reuşi să terminăm toate aceste lucrări de infrastructură”, le-a spus Decebal Bacinschi puţinilor focşăneni veniţi aseară la primărie la prezentarea bugetului. 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite