Urşii din Munţii Vrancei sunt monitorizaţi cu camere web

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii analizează astfel comportamentul urşilor în bârlog. Aceştia spun că urşii hibernează mai puţin decât se ştia şi îşi construiesc bârlogurile aproape izolate termic.

Urşii din pădurile Vrancei sunt monitorizaţi cu ajutorul camerelor video de mai bine de jumătate de an, în cadrul programului „Life Nature".

În scopul studierii comportamentului animalelor, specialiştii au instalat camere video în 15 bârloguri, dotate cu senzori de mişcare, dar şi cu dispozitive de colectare a firelor de păr.

Au apărut şi primele concluzii în urma vizionării imaginilor înregistrate cu ajutorul camerelor. Una dintre ele contrazice legenda conform căreia urşii hibernează tot timpul iernii.

„Aceste camere au filmat evident doar când ursul s-a mişcat în bârlog, dar între filmări nu sunt pauze mari, semn că nu stă perioade lungi în inactivitate. Literatura de specialitate spune că ei au obiceiul să îşi schimbe bârlogul şi acum cercetăm asta", spune Radu Mihai Sandu, unul dintre specialiştii care lucrează la proiect, consilier în cadrul Agenţiei de Protecţie a Mediului.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite