Trei glorii ale judo-ului mondial au onorat un puternic turneu internaţional la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă 12 Noiembrie 2016, începând cu orele 9, va avea loc la Sala Sporturilor din Focşani ediţia cu numărul XIV a Turneului Internaţional de Judo Memorialul ”AUREL CÎMPEANU”.

Dacă în anul 2004, la prima sa vizită în România, a câştigat prima medalie de aur din carieră la Campionatele Europene, la doar 17 ani, la cea de-a doua vizită legenda judoului mondial, ILIAS ILIADIS, a ridicat prin prezenţa sa nivelul celei de-a XIV-a ediţii a TURNEULUI INTERNAŢIONAL de Judo Memorialul AUREL CÎMPEANU, desfăşurat pe 12 noiembrie 2016 la Focşani.

Organizată în memoria antrenorului Aurel Cîmpeanu, vrânceanul care a pregătit în decursul carierei sale pe unii dintre cei mai reprezentativi judoka ai Vrancei şi ai României, competiţia sportivă din acest an a reunit participanţi din şase ţări, de la 44 de cluburi de judo, fiind prezenţi un număr de 445 de sportivi. Aceştia au concurat la categoriile masculin U14, U16 şi U18 respectiv feminin U14 şi U16, fiind organizat şi un turneu OPEN pentru seniori.

Clasamentul final pe echipe a fost următorul: locul I – Asociaţia Judeţeană de Judo Vrancea, locul II – LPS CSS Liberty Oradea, locul III – CSS Ploieşti şi Clubul Temerarul Sibiu.

Turneul OPEN pentru seniori a fost câştigat de DANIEL NATEA, în prezent, cel mai bun produs al şcolii româneşti de judo, acesta fiind singurul judoka (băieţi) al României prezent la Jocurile Olimpice de la Rio din acest an.

image

Alături de marele campion ILIAS ILIADIS au fost prezenţi la competiţia desfăşurată în Sala Sporturilor din Focşani şi titraţii ALINA DUMITRU, campioană olimpică, mondială şi europeană, ADRIAN CROITORU, campion mondial şi european, precum şi fondatorul şcolii vrâncene de judo LUCIAN GRIGOROPOL, în prezent antrenor în SUA, deţinător al centurii negre patru DAN.

Memorialul a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Judo Vrancea şi CSM  Focşani 2007, în colaborare cu ASOCIAŢIA DE SECURITATE şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea, cu sprijinul LPS Focşani şi al Clubului Sportiv Unirea Focşani. Sponsorii competiţiei au fost companiile vrâncene UMO Serv, ARTIFEX şi PANDORA Prod, ediţia din acest an beneficiind în premieră şi de aportul oferit de către Primăria Municipiului Focşani. De menţionat şi ajutorul acordat competiţiei de Carrefour Focşani şi Crama Gîrboiu, precum şi implicarea corpului de tineri voluntari ce au oferit un ajutor preţios pentru buna desfăşurare a spectacolului sportiv.

image

A fost o competiţie extraordinară, de neuitat, cu un înalt standard sportiv dar şi organizatoric, prezenţa acestor mari campioni fiind extrem de onorantă pentru noi,  comunitatea focşăneană demonstrând încă o dată că posedă ştiinţa respectului faţă de valorile sportive trecute, prezente şi viitoare!

image
image
image
image
FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite