Terenurile fostului Mopaf, râvnite de Primăria Focşani. Municipalitatea vrea să cumpere cele 20 de hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suprafaţa de teren se află în prezent în posesia unor firme din Bucureşti aflate în insolvenţă, care au vrut să dezvolte în zonă un proiect imobiliar.

Primăria Focşani vrea să negocieze cumpărarea unei suprafeţe de 20 de hectare, teren care a aparţinut fostei întreprinderi de prelucrare a lemnului, MOPAF.

Situaţia acestor terenuri este deocamdată neclară, având în vedere că firmele care le-au cumpărat de la patronul societăţii focşănene se află în insolvenţă.

"Intenţia noastră, a echipei de conducere de la Primăria Focşani, este de a achiziţiona cele 20 de hectare care în acest moment sunt în paragină, din centrul municipiului Focşani, care aparţin fotei Mopaf şi unde, fiind terenuri degradate, putem face o investiţie extraordinară prin fonduri europene, prin reabilitarea terenurilor degradabile. Unul dintre obiectivele noastre este de a realiza acolo un parc. Diferenţa de teren o putem utiliza pentru diverse obiective, atât industriale, cât şi de dezvoltare, creşe, şcoli", a spus primar Cristi Misăilă.

Primărul spune că aşteaptă ghidurile de finanţare pentru a depune un proiect în acest sens, dar nu a precizat nici cât ar costa o astfel de investiţie, nici de unde ia banii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite