Tânăr din Slobozia Bradului, reţinut de DIICOT după ce a spart contul de Facebook al unei fete şi a şantajat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vrancea, tânărul i-ar fi cerut fetei 5000 de lei să nu divulge unele informaţii „compromiţătoare”.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vrancea, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, l-au prins în flagrant ieri pe P. Cristi-Mihai de 19 ani, din sat Coroteni, comuna  Slobozia Bradului, în timp ce primea suma de 5.000 lei de la o tânără pentru a nu divulga date informatice obţinute prin spargerea contului de Facebook al acesteia.

Pe scurt, în baza unor informaţii aşa zis compromiţătoare pe care le-a obţinut prin spargerea contului de la pagina de socializare, băiatul a şantajat-o pe tânără să-i dea bani în schimbul tăcerii sale.

Pe numele său s-a dispus de către DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea măsura retinerii, urmând ca acesta să fie  prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic si şantaj, fapte prevăzute si pedepsite de art. 360 alin. 1,2,3 si 207 alin 1,2,3 din Codul Penal.

Mai puteţi citi:

Hacker din Focşani, arestat pentru infracţiuni informatice. Prejudiciul cauzat de George "Bush" este de peste 10.000 de Euro

Locuinţe din Vrancea percheziţionate de procurorii DIICOT. Anchetatorii au găsit echipamente pentru contrafacerea cardurilor bancare

FOTOGALERIE Falsificatorii de bani prinşi de DIICOT păcăleau farmaciştii simulând un infarct
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite