Hacker din Focşani, arestat pentru infracţiuni informatice. Prejudiciul cauzat de George "Bush" este de peste 10.000 de Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Paraschiv, cunoscut sub numele Bush, achiziţiona la comanda “clienţilor” bilete de avion de la diferite companii aeriene, prin utilizarea neautorizată a mijloacelor electronice de plată.

Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Vrancea, cu sprijinul colegilor lor de la Galaţi, au documetat actitivatea infacţională a lui George Paraschiv, de 25 ani, din municipiul Focşani, care în perioada 2010 – 2012, a procurat date referitoare la mijloace electronice de plată ale unor cetăţeni din Canada, SUA, Danemarca, Germania şi din alte state.

Acesta utiliza  mai multe adrese de poştă electronică prin care primea mesaje de la cunoscuţi sau “culese” direct în urma solicitărilor neautorizate a datelor conturilor şi cardurilor de credit sau de debit către clienţi ai diferitelor unităţi bancare.

Ulterior, George achiziţiona la comanda “clienţilor” bilete de avion de la diferite companii aeriene, prin utilizarea neautorizată a mijloacelor electronice de plată.

Sumele de bani erau transmise de către beneficiarii biletelor de avion prin serviciile de transfer de bani către George Paraschiv si doi cunoscuti ai lui,  Oana-Mihaela, de 24 ani şi Daniel, de 26 ani, toţi din Focşani, banii astfel obţinuţi fiind ulterior împărţiţi între ei.

Din datele obţinute până în prezent s-a stabilit faptul că cei trei au primit prin serviciul de transfer aproximativ 10.000 de Euro în mai multe tranzacţii .

Analizând materialul probator administrat în cauză s-a dispus reţinerea hackerului Bush şi apoi aretarea sa preventivă pentru 29 de zile.

"Cercetarile continua pentru identificarea tuturor membrilor gruparii si  documentarea intregii activitati infractionale, acestia fiind cercetati pentru savirsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos cu mijloace electronice de plată prin utilizarea de date fictive şi reale, cauzarea unui prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul şi transmitere neautorizată către altă persoană a oricăror date de identificare în vederea efectuării de operaţiuni financiare", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

În trecut, George Paraschiv a mai fost condamnat pentru fraude informatice de acest tip.
 

Mai puteţi citi:

Un rus, cel mai de succes hacker care a atacat vreodată produsele Apple

Un hacker a spart site-ul Teatrului Nottara din Bucureşti

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite