Tabloul candidaţilor din judeţul Vrancea la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Azi Colegiile 1 şi 2 Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Codruţ Balaş vrea să devină senator în Colegiul 1
Avocatul Codruţ Balaş vrea să devină senator în Colegiul 1

Cotidianul "Adevărul" vă prezintă politicienii din Vrancea care vă vor cere votul la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

În Colegiul 1 Senat, bătălia electorală se va da între actualul senator Petru Filip-USL, avocatul Codruţ Balaş-ARD şi colonelul Aurel Bîcu, preşedinte al PP-DD Focşani.

Liderii PSD au ales să meargă în Colegiul 1 Senat pe mâna unui fost pedelist, senatorul Petru Filip, cel care a şi deţinut în două rânduri funcţia de preşedinte interimar al Senatului.
Filip a trecut la PSD pe 23 aprilie, cu puţine zile înainte de căderea Guvernului Ungureanu.
Preţul trecerii sale în barca noii puteri a fost acceptarea de către USL a unei modificări în Legea Educaţiei, prin care fondatorii universităţilor particulare ar putea să pună mâna pe patrimoniul acestora.
Ulterior, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale modificările senatorului Petru Filip.

În urmă cu un an, preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, nu vedea deloc cu ochi buni înregimentarea în PSD a celor care prin deciziile lor politice din timpul guvernării Boc au influenţat viaţa oamenilor.

Principalul contracandidat al lui Petru Filip este avocatul Codruţ Balaş. În vârstă de doar 35 de ani, Codruţ Balaş este considerat un profesionist cu bună reputaţie în domeniul său de activitate. Este nou în politică, fiind înscris în partidul Forţa Civică, condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

În programul său electoral spune că va acorda o deosebită atenţie unui subiect de o maximă importanţă în acest moment: legea falimentului personal, al cărei rol este să instituie o măsură de protecţie pentru toţi aceia care nu mai pot face faţă ratelor scadente pe care le au de plătit la bănci. Prin acest proiect urmăreşte să se asigure o protecţie sporită tuturor celor care nu-şi mai pot plăti ratele aferente creditelor angajate la bănci în perioadele anterioare.

„În momentul de faţă, aceste persoane sunt lăsate la bunul plac al executorilor bancari sau al firmelor de recuperare a creanţelor. Nu se pot apăra, nu pot negocia cu succes o reeşalonare, sunt ameninţaţi că vor fi lăsaţi pe drumuri. În România de astăzi, cei mai mari agenţi imobiliari au devenit băncile. Trebuie impus un sistem de protecţie a tuturor celor care se află în stare de insolvabilitate”, spune Codruţ Balaş despre proiectul pe care îl va urmări cu prioritate .

Aurel Bîcu, candidatul PP-DD, are 56 de ani şi are o carieră militară de 35 de ani, timp în care a condus unităţi militare din Constanţa, Focşani, Rm. Sărat.

În ultimii ani de activitate a condus la Statul Major din Bucureşti efectivul care s-a ocupat de integrarea României în NATO. În 2004-2005 a fost prezent în teatrul de operaţii din Afganistan. La alegerile din luna iunie a candidat pentru fotoliul de primar, obţinând însă al treilea rezultat, fiind ales totuşi consilier local.

În Colegiul 1 Senat mai candidează Gheorghe Ciobanu-PER şi Istvan Zoltan-UDMR
   

Colegiul 2 Senat

Cristian Dumitrescu - USL, Gabriel Postolache - ARD şi Leonida Milea - PP-DD sunt cei trei candidaţi principali care se bat pentru fotoliul de senator în Colegiul 2 Senat.

Deputatul Cristian Dumitrescu se află la a treia candidatură în Vrancea. Iniţial, pe acest colegiul a fost anunţat ca şi candidat din partea USL Miron Mitrea, însă dispreţul cu care acesta din urmă a tratat alegătorii din Vrancea în ultimii patru ani, când nu a fost prezent deloc în judeţ, i-a determinat pe liderii PSD să caute o altă variantă, tot de export, mai vizibilă însă pe plaiurile mioritice, în persoana deputatului Cristian Dumitrescu, un apropiat al lui Marian Oprişan.

Acesta beneficiază de resurse materiale pentru a susţine o campanie în forţă, declaraţia sa de avere fiind una impresionantă.

De cealaltă parte, candidatul ARD, primarul comunei Ţifeşti, Gabriel Postolache, vine cu o experienţă de 12 ani în administraţia locală, cu realizări în comună, ceea ce l-a făcut foarte apreciat în rândul oamenilor din comună. Scopul acestuia este să-l aducă pe Cristian Dumitrescu sub pragul de 50%, situaţie în care ar spera la un mandat de senator obţinut prin redistribuirea voturilor.

Meciul electoral din Colegiul 2 Senat va fi "arbitrat" de reprezentantul PP-DD, Leonida Milea, care a fost ales consilier local la alegerile locale din luna iunie.

Ceilalţi doi candidaţi din Colegiul 1 Senat sunt Virgil Traian Ududec-PER şi Szekely Kinga-UDMR.

Cea mai completă infografie a alegerilor parlamentare vă este prezentată de ziarul Adevărul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite