Tabloul candidaţilor din judeţul Vrancea la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Azi Colegiul 6 Deputaţi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Secară a avut o campanie activă până acum Foto: Facebook
Florin Secară a avut o campanie activă până acum Foto: Facebook

Cotidianul "Adevărul" vă prezintă politicienii din Vrancea care vă vor cere votul la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Colegiul 6 Deputaţi este cel mai mare colegiu electoral din Vrancea, peste 60.000 de alegători cu drept de vot. Este format din localităţile Adjud, Panciu, Bogheşti, Cîmpuri, Corbiţa, Fitioneşti, Homocea, Păuneşti, Ploscuţeni, Răcoasa, Rugineşti, Soveja, Străoane, Tănăsoaia.

La alegerile locale au votat în aceste localităţi 33344 de persoane. La alegerile parlamentare din 9 decembrie se duelează cu şanse trei candidaţi, respectiv Victor Roman-USL, Florin Secară-ARD şi Nicodim Bulzesc-PP-DD.

Despre Victor Roman-USL , în vâstă de 53 de ani, se ştie că este cel mai bogat consilier judeţean vrâncean şi un apropiat al liderului PSD, Marian Oprişan. În 2010 trecut a primit lucrări din fonduri publice în valoare de peste opt milioane de euro, iar în 2011 alocările au fost de 11 milioane de euro.
Fie că este vorba de asfaltare de drumuri, fie că vorbim de acţiuni de deszăpezire, salubrizare a localităţilor sau de livrat lemne pentru şcoli, toate aceste activităţi îi asigură bunăstare deplină consilierului judeţean Victor Roman, un personaj pe cât de discret, pe atât de abil.

Aproape necunoscut în urmă cu câţiva ani, el a devenit peste noapte unul dintre prosperii oameni de afaceri ai judeţului, comparat la nivel de judeţ cu Umbrărescu al Bacăului, tentaculele sale fiind întinse şi în afara Vrancei, graţie lucrărilor obţinute în majoritatea cazurilor din fonduri publice.

Este drept că în calitate de prieten de nădejde al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, lui Victor Roman nu i-a fost foarte greu să deschidă larg porţile primăriilor din Vrancea care i-au încărcat conturile, în ultimii doi ani, cu aproape 20 de milioane de euro. De numele lui Victor Roman se leagă şi firma Sotirex, care are un punct de lucru la Adjud, pe care a condus-o înainte de a deveni consilier judeţean. Din aceasta s-a retras „în mod strategic" pentru a nu se afla în incompatibilitate, firma Sotirex fiind condusă acum, în acte, de o fostă angajată şi asociată cu Roman în mai multe afaceri, Angela Munteanu. Din 2007 încoace aceasta a câştigat de la Consiliul Judeţean Vrancea toate contractele de deszăpezire de pe drumurile judeţene, fie că ninge fie că nu firma încasând în fiecare an câte un milion de euro.

Contracandidatul principal al lui Victor Roman este Florin Mihai Secară. În vârstă de 42 de ani, acesta este director general la două firme din Ploieşti şi Bucureşti care au ca domenii de activitate producţie de mobilier şi import, comercializare şi montaj sisteme de închidere şi acces. 

Secară are rădăcini în oraşul de pe Trotuş, fiind născut şi crescut în Adjud. Acesta a absolvit Institutul Militar de Geniu şi între 1991 şi 1992, Florin Secară a fost ofiţer construcţii căi ferate în Statul Major General şi ofiţer la biroul naţional de urmărire şi coordonare transporturi militare speciale. A reuşit în afaceri, la firmele sale având câteva sute de salariaţi, iar acum vrea să reuşească şi în politică. În această campanie electorală, candidatul ARD s-a făcut vizibil mai ales în presa naţională, bazându-se se pare pe un buget important.


PP-DD merge în Colegiul 6 pe mâna unui fost europarlamentar, Nicodim Bulzesc, în prezent emisar european la parlamentul European. Între 2007 şi 2009 a reprezentat PDL în Parlamentul European, iar după anul 2009 a pierdut susţinerea partidului.

În Colegiul 6 mai candidează Camelia Mariana Diţă din partea PER şi Laszlo Bardocz de la UDMR.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite