Subiecte Bacalaureat 2015 Română. Povestea gemenelor de la Colegiul "Unirea", crescute de bunica lor. "O să merg şi la facultate cu ele"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacalaureat 2015 Română. Absolvenţii de licee au susţinut luni, 29 iunie, proba scrisă la limba şi literatura română. Urmăriţi site-ul adevarul.ro pentru a vedea ce subiecte au primit elevii la BAC 2015 Română. Tot pe adevarul.ro găsiţi rezolvările subiectelor la Română Bacalaureat, iar profesorii de limba română vorbesc despre subiecte.

Bacalaureat  2015 Română şi subiecte Română BAC 2015

Peste 2500 de absolvenţi de liceu din Vrancea au susţinut astăzi proba scrisă la BAC 2015 Română, probe susţinute în cele nouă centre de examen, din care opt în Focşani şi unul la Adjud.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Vrancea, examenul s-a derulat fără mari probleme, cu o singură excepţie, un elev de la Grupul Şcolar Ion Mincu fiind eliminat din examen după ce i-a sunat telefonul în timpul examenului. De afltfel, acesta nu avea voie cu telefonul mobil în clasă, însă a înşelat vigilenţa supraveghetorilor.

Printre absolvenţii de liceu care au dat examenul maturităţii la limba română s-au aflat şi gemenele Georgiana şi Diana Duţu, de la Colegiul Naţional “Unirea”, care s-au însoţit până acum peste tot, dar din toamnă vor urma facultăţi separate. Prima a ieşit din examen Georgiana, mai devreme cu aproape o oră decât sora sa.

“A fost un examen acceptabil, nimic în plus faţă de materia pe care am învăţat-o la clasă. Nu mi-a fost teamă, dar mă bucur că nu ne-a picat, spre exemplu, Nichita Stănescu, care este un poet mai greu. Vor urma şi celelalte examene la Bac, dar noi suntem elevi ai Colegiului Naţional Unirea, care ne-am pregătit foarte bine pentru acest examen şi o să trecem cu brio. Mai departe vreau să merg la Facultatea de Matematică”, ne-a spus Georgiana Duţu.

Toate informaţiile importante despre BACALAUREAT 2015 la română, în acest articol:

Subiecte Bacalaureat 2015 română. Rezolvări, barem

bacalaureat 2015 gemene

Sora Georgianei, Diana, este la fel de încrezătoare în şansele ei şi spune că de data aceasta sora sa nu i-a transmis din emoţiile acesteia.

“A fost destul de uşor şi am aşteptări mari. De obicei, între gemeni se transmite acea starede emoţii, dar şi eu aveam destule, şi sora mea, aşa că azi nu am mai simţit nimic. Mai am la matematică şi la biologie, unde emoţiile sunt mai mici ca la română”, ne-a spus şi Diana Amalia, care, spre deosebire de sora sa, va urma Facultatea de Psihologie.

bacalaureat 2015 gemene

Cele două absolvente au fost întâmpinate la ieşirea din examene de bunica lor, care le creşte de la vârsta de trei ani.

"Dacă nu erau ele nu rezistam până la vârsta asta"

“Am venit tocmai de la Bârseşti să-mi aştept nepoatele, pe care le cresc de la 3 ani. Dacă nu erau ele nu rezistam până la vârsta asta. Eu le-am crescut, eu am venit cu ele la absolvire, eu la închiderea festivă şi dacă mă ajută Bunul Dumnezeu mă duc cu ele şi la facultate. Una este deja acceptată la Psihologie, trebuie doar să ducă media de la Bacalaureat, ne-a spus  Dorica Duţu, în vârstă de 67 de ani.

Profesorii de română consideră că subiectele de la Bacalaureat Română 2015 sunt mult mai uşoare decât cele de anul trecut, astfel încât fiecare elev care a învăţat poate cu uşurinţă să ia o notă de trecere.

bacalaureat 2015 gemene

“A fost foarte simplu, atât la Uman, cât şi la Real. Din ce am vorbit cu elevii mei, o să ia note destul de mari”, ne-a precizat Janet Popoiu, profesor de limba română.

Iar elevii confirmă că examenul de Bacalaureat 2015 Română a fost pe placul lor.

bacalaureat 2015 gemene

“Am scris despre Ion Creangă şi Harap Alb. A fost uşor, dar am şi învăţat. Sunt acceptat deja la o Universitate în Anglia, mai rămâne să iau Bac-ul”, ne-a declarat Andrei Pătrăscanu.

“Mă aşteptam să avem subiecte mai grele, aşa cum au fost anul trecut. Cred că o să iau între 9.00 şi 9.50. Eu îmi doresc să merg la arhitectură”, ne-a spus şi Mădălina Giurgea.

bacalaureat 2015 gemene

Ca noutate pentru BAC 2015 Română, ministrul Educaţiei a decis ca lucrările să fie corectate în alte judeţe decât în cele în care au fost susţinute.

"În sesiunile anului 2015, evaluarea iniţială a lucrărilor susţinute de candidaţii la examenul de Bacalaureat dintr-un judeţ se realizează în alt judeţ/municipiul Bucureşti, stabilit de Comisia Naţională de Bacalaureat", scrie în Ordinul de Ministru publicat în Monitorul Oficial, alături de noul calendar la Bacalaureat.
Pentru punerea în aplicare al noilor prevederi, transportul lucrărilor dintr-un judeţ în altul este stabilit de Comisia Naţională de Bacalaureat pentru evaluarea iniţială a acestora şi invers.

bacalaureat 2015 gemene

Rezolvări Subiecte Bacalaureat 2015 Română

Urmăriţi site-ul adevarul.ro pentru a vedea ce subiecte au primit elevii la BAC 2015 Română. Tot pe adevarul.ro găsiţi rezolvările subiectelor la Română Bacalaureat, iar profesorii de limba română vorbesc despre subiecte.

Calendar Bacalaureat 2015

29 iunie, luni – proba la Limba Română
30 iunie, marţi – proba la Limba Maternă 1 iulie, miercuri – proba la Matematică şi Istorie 3 iulie,
vineri – Proba la alegere la materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatica, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie 7 iulie,
marţi – afişarea rezultatelor parţiale până la ora 16:00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00 – 20:00
8 – 9 iulie (miercuri şi joi) – rezolvarea contestaţiilor 10 iulie
vineri - Afişarea rezultatelor finale
Rezultatele la Bac 2015 vor fi publicate în data de 7 iulie 2015, iar Rezultatele finale la Bac 2015 vor fi publicate pe 10 iulie 2015.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite