Bacalaureat 2015 Română Vrancea. Candidaţii de la profilul Uman au avut de rezolvat romanul realist balzacian, iar cei de la Real un personaj din Creangă, Preda sau Călinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacalaureat 2015 Română. Absolvenţii de licee susţin luni, 29 iunie, proba scrisă la limba şi literatura română. Urmăriţi site-ul adevarul.ro pentru a vedea ce subiecte primesc elevii la BAC 2015 Română. Tot pe adevarul.ro au loc rezolvarile subiectelor la Română Bacalaureat, iar profesorii de limba română vor vorbi despre subiecte.

UPDATE Subiecte Română Uman

 Aproximativ 2500 de candidaţi au susţinut astăzi proba scrisă la BAC 2015 Română.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Vrancea, examenul s-a derulat fără mari probleme, cu o singură excepţie, un elev de la Grupul Şcolar Ion Mincu fiind eliminat din examen după ce i-a sunat telefonul în timpul examenului. De afltfel, acesta nu avea voie cu telefonul mobil în clasă, însă a înşelat vigilenţa supraveghetorilor.

Subiectul I, Bacalaureat 2015 la română: Mai multe cerinţe, pe un text din Mihail Sebastian, "Ultima oră".

Subiectul II: Text argumentativ despre rolul scriitorului în societate

Subiectul III: Relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic.

 

Subiecte Bacalaureat 2015 Română UMAN
Subiecte Bacalaureat 2015 Română UMAN

UPDATE Subiectele de la Real

 Subiectul I, Bacalaureat 2015 la română: Au avut de analizat un text numit "Trei Generaţii" cu mai multe cerinţe cum ar fi găsirea de sinonime.

Subiect II: Un text argumentativ despre importanţa sportului.

Subiectul III: De caracterizat un personaj din Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu

 

Subiecte Real Bacalaureat 2015 Română

Bacalaureat  2015 Română şi subiecte Română BAC 2015

 Elevii care susţin luni proba la Limba Română şi au terminat liceul la profilul Real au avut de rezolvat la subiectul III basmul cult, în timp ce cei de la uman au avut de rezolvat romanul realist balzacian.

Un alt subiect primit de candidaţii la proba de limba română de la Bacalaureat 2015 a fost un eseu pe tema "de ce e important sportul?"

Nu mai puţin de 2626 de absolvenţi de liceu din Vrancea sunt aşteptaţi să se prezinte la proba scrisă la BAC 2015 Română.

Aceştia vor susţine probele în cele nouă centre de examen, din care opt în Focşani şi unul la Adjud.

Ca noutate pentru BAC 2015 Română, ministrul Educaţiei a decis ca lucrările să fie corectate în alte judeţe decât în cele în care au fost susţinute.

"În sesiunile anului 2015, evaluarea iniţială a lucrărilor susţinute de candidaţii la examenul de Bacalaureat dintr-un judeţ se realizează în alt judeţ/municipiul Bucureşti, stabilit de Comisia Naţională de Bacalaureat", scrie în Ordinul de Ministru publicat în Monitorul Oficial, alături de noul calendar la Bacalaureat.

Pentru punerea în aplicare al noilor prevederi, transportul lucrărilor dintr-un judeţ în altul este stabilit de Comisia Naţională de Bacalaureat pentru evaluarea iniţială a acestora şi invers.

Rezolvări Subiecte Bacalaureat 2015 Română

Adevarul.ro va prezenta rezolvarea subiectelor la BAC 2015 Română în ziua de luni, 29 iunie, la ora 11.00.

Regulamentul examenului de Bacalaureat îl găsiţi pe site-ul ISJ Vrancea sau pe edu.ro.

Calendar Bacalaureat 2015

29 iunie, luni – proba la Limba Română
30 iunie, marţi – proba la Limba Maternă 1 iulie, miercuri – proba la Matematică şi Istorie 3 iulie,
vineri – Proba la alegere la materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatica, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie 7 iulie,
marţi – afişarea rezultatelor parţiale până la ora 16:00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00 – 20:00
8 – 9 iulie (miercuri şi joi) – rezolvarea contestaţiilor 10 iulie
vineri - Afişarea rezultatelor finale

Rezultatele la Bac 2015 vor fi publicate în data de 7 iulie 2015, iar Rezultatele finale la Bac 2015 vor fi publicate pe 10 iulie 2015.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite