Stranierii nu-şi mai cumpără case acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartamentele din Focşani se vând ieftin, dar nu sunt căutate
Apartamentele din Focşani se vând ieftin, dar nu sunt căutate

Înrăutăţirea situaţiei economice din Italia şi Spania i-a afectat şi pe românii care lucrează în aceste ţări

A fost o vreme când vrâncenii plecaţi la muncă în străinătate se întorceau în vacanţă în ţară, în luna august , cu bani să-şi cumpere case.

Acum, acele vremuri au apus, spre ghinionul deţinătorilor de locuinţe din Focşani, care şi-au pus în vânzare proprietăţile. Situaţia economică este grea şi peste hotare, iar mulţi dintre cei care lucrează în Italia sau Spania au preferat să-şi amâne vacanţa, de frica pierderii locului de muncă.

Totuşi, cei au venit în ţară spun că au făcut-o pentru a-şi vizita părinţii, rudele şi nicidecum pentru tranzacţii imobiliare.

"Am lucrat în construcţii, unde câştigam oarecum bine, dar anul trecut nu am mai avut de muncă. Mi-am găsit la o fabrică de mobilă, dar pe bani mai puţini. E rău şi acolo, dar aici e şi mai greu iar casa pe care o am în construcţie nu am curaj să mă apropii de ea pe timpurile astea", ne spune Cristian Popovici, de 41 de ani, dintr-o comună de lângă Focşani.

Patronii de agenţii imobiliare confirmă că stranierii nu mai au forţa financiară pentru a investi în proprietăţi. Imobiliarii spun chiar că fenomenul este invers.

"Stranierii vin acum şi ne caută să vândă ce au cumpărat ieftin la începutul anilor 2000. Se interesează de preţul apartamentelor şi sunt dezamăgiţi când aud că sunt sub 50 000 de euro, cu toate că ei le-au achiziţionat cu 10.000-15.000. Vin, întreabă şi pleacă", precizează patronul unei agenţii imobiliare din Focşani.

Potrivit acestuia, singurele tranzacţii care se mai mişcă în acest domeniu sunt pentru sume sub 20 000 de euro şi îi vizează pe cei care au garsoniere şi mai pun o diferenţă de bani pentru a-şi achiziţiona un apartament cu două sau trei camere.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite