Soarta incompatibilului Liviu Oloeriu în consiliul local, în mâna secretarului Corhană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Oloeriu (dreapta) aşteaptă probnunţarea secretarului Corcană
Liviu Oloeriu (dreapta) aşteaptă probnunţarea secretarului Corcană

Deşi decizia scoaterii sale din consiliul local se află în pixul secretarului municipiului, acesta aşteaptă un răspuns de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Soarta consilierului local Liviu Oloeriu în consiliul local Focşani este aproape pecetluită, în sensul că îi va fi încetat mandatul din cauza incompatibilităţii, după ce a pierdut procesul cu Agenţia Naţională pentru Integritate.

În şedinţa de consiliu local, la mapa aleşilor locali a existat şi o informare despre această situaţie, informare care însă nu a fost citită în consiliul local. Liberalii spun însă că Liviu Oloeriu i-a informat că a solicitat o copie după hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a vedea cum se pune în practică această decizie.

„Sunt mai multe variante prezentate de Liviu Oloeriu, una dintre ele referindu-se la faptul că i se va reţine indemnizaţia de consilier de la patru la şase luni. Însă acest lucru este doar ceea ce-şi doreşte domnul Oloeriu”, a spus viceprimarul Tudorel Trofin, care consideră că decizia se află la secretarul municipiului, Eduard Corhană.
Deputatul PNL Laurenţiu Ţigăeru a fost însă şi mai tranşant, acesta sugerând faptul că secretarul municipiului trage nejustificat de timp. „Legea este foarte clară şi secretarul trebuie să pună legea în aplicare”
, sugerând că Liviu Oloeriu trebuie să părăsească fotoliul de consilier.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv şi irevocabil în dosarul în care consilierul local municipal PSD Liviu Oloeriu a contestat în instanţă o decizie a ANI din vara anului 2012, care a constatat că a încălcat regimul incompatibilităţilor.

Mai exact, consilierul local PSD a fost cercetat de Agenţia Naţională de Integritate, pentru conflict de interese administrativ, după ce ar fi  încheiat patru contracte de închiriere spaţii de la Primăria Focşani, acesta având şi calitatea de ales  municipal.

Mai puteţi citi:

Liviu Oloeriu a pierdut procesul cu ANI şi poate rămâne în afara consiliului local Focşani

Consilierul local PSD Liviu Oloeriu, cercetat de ANI pentru conflict de interese

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite