Șef de consiliu județean, de la PNL: „Avem premier, dar nu prea suntem la guvernare”

0
0

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, a declarat joi la întâlnirea ligii aleșilor locali că asocierea PNL-PSD nu este atât de fericită.

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea și al PNL  FOTO: Ștefan Borcea
Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea și al PNL FOTO: Ștefan Borcea

Președintele Consiliului Județean Vrancea, dar și șef al liberalilor din județ, Cătălin Toma, a avut un discurs critic la adresa partenerilor de guvernare social-democrați în cadrul Ligii Aleșilor Locali din Vrancea PNL, eveniment organizat la un restaurant din Focșani.

Toma a precizat că nu se simte foarte confortabil când se vorbește despre actuala coaliției de guvernare PNL-PSD, mai ales că toate oalele se sparg în capul premierului.

„Avem premier, dar ce să vezi, nu prea suntem la guvernare pentru că suntem loviți din toate părțile. Orice face un ministru PSD, este atacat premierul. Această asociere PNL-PSD nu este atât de fericită pe cât ne-am dori. Și nu trebuie să ne ferim de acest lucru. Doar că această asociere s-a făcut tocmai pentru gestionarea banului public în așa fel încât proiectele să nu fie blocate. Nu visez, vin din administrație ca și dumneavoastră. Dacă ai un partid la fel sau mai puternic, în opoziție cu tine, crezi că duci la capăt un proiect? Cum se întâmplă la voi în consiliul local unde nu aveți majoritate? Vine proiectul, îl votează și la revedere. Cum se întâmplă unde avem noi majoritate? Din ce știu de la colegii primari și știu bine se discută cu toți consilierii locali și se prezintă corect. La colegii de coaliție nu prea se discută, doar se votează”, a precizat Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea.

Șeful de la Consiliul Județean Vrancea s-a arătat deranjat și de faptul că actualii parteneri de guvernare îi reproșează , că după doi ani de mandat nu termină proiecte și nu face nimic.

„Alții au stat 20 de ani. Oprișan a condus acest județ 20 de ani. Abia spre sfârșitul ultimului mandat a început să se gândească la proiecte, la anumite lucruri, în așa fel încât să lase ceva. Prea târziu. Nu cred că cineva din Vrancea se gândește să treacă 20 de ani să facem ceva”, a mai spus Toma.

La evenimentul liberalilor a fost prezent și președintelșe ALDE Vrancea și vicepreședinte al Consiliului Județean, Ionel Cel Mare, cel care s-a aflat timp de două mandate, între 2012-2020 alături de șeful PSD Vrancea, Marian Oprișan, iar la alegerile locale din 2020 l-a și votat în funcția de vicepreședinte CJ, care a spus că vrea ca în 2024 să fie membru al PNL.

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite