Replica sabiei domnitorului Ştefan cel Mare, expusă timp de două zile la mausoleele din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul este organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi ”Eracle Nicoleanu” Vrancea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vrancea şi Muzeul Vrancei.

La Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti a avut loc vineri, 13 septembrie 2019, ceremonialul militar şi religios de predare a Sabiei (replica) Marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, sabie care a fost aşezată pe sarcofagul generalului Eremia Grigorescu din interiorul Mausoleului Eroilor Mărăşeşti.

Pe parcursul zilei de astăzi, cât şi mâine, 14 septembrie, până la orele 12.00, Sabia Marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt va putea fi admirată gratuit de către toţi cei care doresc să vină la Mausoleul Eroilor Mărăşeşti.

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, de la orele 14.00, Sabia Marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi transferată la Mausoleul Eroilor Mărăşti, unde va fi expusă până în jurul orelor 17.30.

Totodată, la Mausoleul Eroilor Mărăşti sunt aşteptaţi să ajungă şi cicliştii înscrişi la evenimentul ”Mausolee pe bicicletă”. Cu această ocazie, pe lângă oportunitatea de a viziona celebra Sabie a Marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, cicliştii vor fi invitaţi să asiste la un happening susţinut de actorii trupei de teatru Protha, dar şi la un mini-concert susţinut de Gabi Stănescu – vioară şi Marta Băceanu – pian.

Imagine indisponibilă
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite