Râul Zăbala va fi deviat pentru refacerea drumului distrus de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii s-au mobilizat pentru a repara drumul
Oamenii s-au mobilizat pentru a repara drumul

Totodată, prefectul judeţului Vrancea a avizat propunerea Comitetului Local pentruSituaţii de Urgenţă de a institui starea de alertă la nivelul comunei Nereju.

O dată cu încetarea ploilor în zona de munte, autorităţile au creat front de lucru pentru utilaje să poată acţiona pentru remedierea apărute pe DJ 205 D, în zona Nereju, unde apa Zăbalei a rupt iarăşi drumul. Astfel, în dreptul localităţii Nereju Mic au început lucrările de deviere a râului Zăbala de către Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor.

Drumul este închis circulaţiei rutiere şi aşa va rămâne cel puţin câteva zile, până când Consiliul Judeţean va contracta lucrări de refacere. Situaţia a fost evaluată în zonă şi de către secretarul de stat în Ministerul de Interne, Cătălin Chiper, care s-a deplasat în teren împreună cu prefectul Cătălin Popescu.

În celelalte puncte din judeţ afectate de ultimele ploi, s-au instituit restricţii de tonaj pe DJ 205 D pentru maşinile cu o greutate mai mare de 7,7 tone, din cauza avarierii podului din satul Prahuda, comuna Spulber. Căile de acces avariate din comunele Vidra şi Fitioneşti s-au redat circulaţiei


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite