FOTO: Autorităţile se pregătesc să declare stare de alertă la Nereju

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest lucru a fost solicitat de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă iar o decizie se va lua după vizita secretarului de stat din Ministerul de Interne, Cătălin Chiper.

Probleme apărute pe DJ 205 D, în zona Nereju, unde apele învolburate ale Zăbalei au rupt din nou o porţiune importantă din drum, izolând două sate, Brădăceşti şi Voloşcani (comuna Vidra), a determinat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Nereju să solicite stare de alertă.

„Avem 540 de persoane în cele două sate. Nu avem probleme deosebite. În fiecare dimineaţă le asigurăm transportul de alimente până la zona care este ruptă“, a afirmat primarul Ion Păucă. 

Solicitarea va fi luată în discuţie în cursul acestei zile, după vizita pe care ministrul secretar de stat în Ministerul de Interne, Cătălin Chiper, o va face în teren împreună cu prefectul Cătălin Popescu.

În situaţia în care se va declara stare de alertă, autorităţile au liber să angajeze firme fără licitaţie să restabilească situaţia în zonă.

image

Foto

image

Anul trecut, acelaşi drum s-a rupt pe o porţiune importantă, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea s-au bătut cu pumnul în piept că vor obţine fonduri de la Guvern pentru lucrările de consolidări de maluri şi de sistematizare a râului Zăbala, lucru care nu s-a întâmplat.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite