Programul Rabla nu mai are căutare în Vrancea/ Vezi aici centrele care eliberează vouchere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă anul trecut, pe vremea asta, centrele de colectare din judeţ erau luate cu asalt de sute de propietari dornici să scape de maşinile vechi şi să pună mâna pe voucherul în valoare de 3.800 de lei, acum numărul celor interesaţi de programul Rabla a scăzut considerabil.

De exemplu, Remat Vrancea a primit în urmă cu trei săptămâni 100 de tichete, însă 30 încă îşi mai aşteaptă clienţii.

„Dacă anul trecut în două - trei zile dădeam 70 de vouchere, iar zilnic erau casate chiar şi câte 30 de maşini, acum după trei săptămâni de la demararea programului încă mai avem tichete din prima tranşă", declară Dan Dima, directorul Remat Vrancea.

Luate în custodie

Nici la centrul din Bizigheşti situaţia nu este mai roz, mai ales că tichetele nu au ajuns încă, iar puţinii proprietari care voiau să-şi caseze maşinile, au ales să le lase în custodie.

„N-am primit deocamdată cele 100 de vouchere, deoarece s-a produs o încărcătură la evaluarea dosarului, pe care cei de la Minister l-au evaluat ca fiind incomplet, deşi eu am trimis prin curier documentul care se pare că lipsea. Acum, am înţeles că vor ajunge pe 15 aprilie. Deocamdată, nu am putut face altceva decât să iau maşinile în custodie. Nu sunt multe, doar 30, deoarece din câte am observat, în acest an, rablele sunt mai puţine, iar vrâncenii nu se mai încumetă să cumpere o maşină nouă", declară Marius Apostu, şeful centrului din Bizigheşti.

Pentru a putea fi casată, o maşină trebuie să aibă minim zece ani vechime şi să fie înmatriculată în România. Cei care vor să intre în posesia unui autovehicul nou, trebuie să prezinte dealerului auto certificatul de distrugere a rablei şi tichetul valoric.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite