Primarul Focşaniului ţine la secret lista personalităţilor care au primit stilouri de 100 de euro la sărbătoarea Unirii Principatelor Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
misaila stilou

Cele 160 de stilouri personalizate, care au costat 70.000 de lei, au fost achiziţionate pentru a marca evenimentul de la 24 ianuarie 1859.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, nu vrea să facă publice numele personalităţilor care au primit, pe 24 ianuarie, la Focşani, stilouri personalizate special pentru acest moment. 

Este vorba despre o serie limitată de 160 de stilouri Poenari, care au costat peste 100 de euro bucata, pentru care s-au alocat de la bugetul local  suma de 70.000 de lei.  

Edilul a precizat că s-a gândit ca aceste stilouri să fie un remember al stiloului cu care domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat pactul de la Focşani, din urmă cu 160 de ani.

Printr-o adresă am solicitat municipalităţii să ne pună la dispoziţie, nominal, lista celor 160 pe persoane cărora le-au fost dăruite stilourile, însă edilul Misăilă s-a limitat doar să ne răspundă la modul general. "Printre cei care au primit stilourile drept amintire de la această acţiune se numără consilieri locali, profesori universitari şi până la reprezentanţi ai statului de a cel mai înalt nivel", este răspunsul semnat de primarul Cristi Misăilă.

Adresa primarie by on Scribd

Cei mai mulţi consilieri locali, inclusiv din partidul de guvernare din care face parte primarul, nu au primit un astfel de obiect personalizat, cu excepţia celor doi viceprimari Marius Iorga Ionuţ mersoiu. O altă "personalitate" care îşi ţine stiloul la loc de cinste, pe biroul său, este Dorian Alecsandrescu, şeful Poliţiei Locale Focşani, care este şi ginerele soţiei primarului. 

Misăilă i-a dăruit, personal, un astfel de stilou, istoricului Florian Bichir, care în discursul pe care l-a ţinut la Focşani nu a făcut altceva decât să evidenţieze partea negativă a personalităţii domnitorului Al. I. Cuza.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite