Primarul Focşaniului scoate iar din sertar proiectul privind transformarea Ateneului Popular în instituţie de spectacole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ateneul Popular Focşani
Ateneul Popular Focşani

Acelaşi proiect a mai făcut obiectul a două şedinţe de consiliu local anul trecut, dar de fiecare dată nu a întrunit numărul de voturi.

După ce s-a chinuit doi ani, fără succes, să realizeze o fuziune între Teatrul Focşani şi Ateneul Municipal, primarul Focşaniului revine cu planul său pentru Ateneul Popular. 

Pentru a treia oară, acesta propune, în şedinţa Consiliului Local de vineri, 29 mai, schimbarea încadrării Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia" Focşani din aşezământ cultural în instituţie de spectacole. 

Faţă de data trecută, când proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat, de data aceasta noutatea pe care o aduce edilul este înfiinţarea cvintetului de coarde în cadrul compartimentului artistic, care completează Corul Pastorala. 

“Ateneul Mr. Gh. Pastia a funcţionat în baza unei legi care reglementa funcţiunea caselor de cultură de la ţară, din mediul rural. Această instituţie de cultură nu era organizată ca o instituţie de spectacole şi concerte, ci ca o casă de cultură din mediul rural. Ceea ce ne-am dorit să nu mai fie acest lucru, drept pentru care vom modifica statutul şi organigrama pentru a da posibilitatea acestei instituţii de a organiza mai multe activităţi pentru focşăneni, nu să fie doar o unitate care închiriază doar spaţii pentru unii care vor să organizeze anumite evenimente”, a precizat primarul Cristi Misăilă. 

Prin noua transformare, Primăria Focşani este interesată mai mult de obţinerea de venituri decât de susţinerea actului cultural. Proiectul are nevoie de 2/3 din voturile aleşilor locali pentru a fi aprobat

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite