Primăria Focșani și Consiliul Județean Vrancea se bat în târguri de Crăciun, pe criză economică

0
Publicat:

După Primăria Focșani, care va organiza un târg de Crăciun în Piața Unirii între 6 decembrie 2022 și 6 ianuarie 2023, și Consiliul Județean vrea să organizeze evenimente de Crăciun, de această dată în Crângul Petrești.

Crângul Petrești va fi îmbrăcat de sărbători FOTO: Ștefan Borcea
Crângul Petrești va fi îmbrăcat de sărbători FOTO: Ștefan Borcea

Primăria Focșani și Consiliul Județean Vrancea vor să se concureze, în premieră, cine va organiza mai frumos manifestările dedicate sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, rivalitatea politică dintre conducătorii celor două instituții manifestându-se acum și la nivel administrativ.

Astfel, după ce municipalitatea are pregătit un buget de 500.000 de lei pentru amenajarea orașului de sărbători, Consiliul Județean Vrancea vine în premieră cu o inițiativă prin care se dorește transformarea Crângului Petrești, aflat la doar patru kilometri de Focșani, într-un loc de poveste.

Pentru acest lucru există un buget de 150.000 de lei, la care se vor adăuga economiile făcute cu ocazia Festivalului Viei și Vinului "Bachus", unde nu s-au cheltuit toți banii propuși.

„Vrem să facem un loc adresat în special copiilor, să aibă parte cu adevărat de Moș Crăciun. Ne dorim să aducem un trenuleț sau o caleașcă unde copiii să fie plimbați gratis pe aleile crângului, vor fi montate instalații luminoase în Crâng, vrem să aducem câteva căsuțe unde comercianții să vândă produse alimentare și dulciuri specifice, produse hand-made. Majoritatea acțiunilor vor avea loc în zilele de sâmbătă și duminică. Proiectul nu este încă finalizat acum“, a declarat pentru „Adevărul“ Adrian Crețu, administratorul public al Județului Vrancea.

Cel mai probabil, manifestările din Crângul Petrești vor fi deschise de Sfântul Nicolae și vor dura până după Sfântul Ion.

La Focșani orașul se îmbracă deja de sărbătoare

Și la Focșani pregătirile pentru sărbători au început deja, deși orașul este un imens șantier. În oraș se montează ornamentele pe stâlpii de iluminat public, tot ceea ce este pregătit pentru eveniment urmând să se finalizeze până pe 6 decembrie.

La Focșani se montează ornamentele luminoase FOTO: Ștefan Borcea
La Focșani se montează ornamentele luminoase FOTO: Ștefan Borcea

Primăria Focșani are un buget de aproape 500.000 de lei pentru organizarea Orășelului Copiilor, bradul de Crăciun și împodobirea centrului orașului, în acești bani intrând și cei 150.000 de lei pentru noaptea de Revelion și 50.000 de lei pentru manifestarea intitulată „Serbările Iernii“.

Municipalitatea va utiliza suma de 30.000 de lei pentru achiziționarea de daruri pentru colindători și încă 65.000 de lei pentru materiale de promovare, respectiv agende, pixuri, calendare, stick-uri de memorie USB de 32 GB.

Anul trecut, întregul buget pentru sărbători a fost de 180.000 de lei, deoarece majoritatea PNL-USR din Consiliul Local a tăiat la jumătate cheltuielile, renunțându-se la închirierea patinoarului de 160.000 de lei.

Patinoarul a fost totuși montat în centrul orașului, oferind servicii contracost, ceea ce se va întâmpla și în acest an.

Tot în perioada Sărbătorilor de iarnă, Primăria vrea să organizeze un Târg de Crăciun care se va întinde pe o perioadă de două luni, între 6 decembrie 2022 și 6 februarie 2023.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite