Pompierii vrânceni s-au luptat mai bine de trei ore cu flăcările la Lepşa. O femeie a suferit un atac de panică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii s-au luptat cu flăcările
Pompierii s-au luptat cu flăcările

Patru  autospeciale de lucru cu apă şi spumă au intervenit dimineaţă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta la o locuinţă şi anexe din gospodăria unui cetăţean din satul Lepşa, comuna Tulnici.

Imediat după anunţarea evenimentului prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, în jurul orei 07.00, o autospecială de stins incendii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tulnici şi trei echipaje cu trei autospeciale de la Staţia de Pompieri Vidra s-au deplasat către gospodăria lui T.P.

La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta cu violenţă, generalizat, pe o suprafaţă de 300 mp, atât la nivelul acoperişului casei de locuit, cât şi la trei anexe, una dintre acestea adăpostind un atelier de prelucrare a materialului lemnos.

„Intervenţia pompierilor a fost dificilă, atât din cauza cantităţii mari de materiale combustibile (material lemnos), a distanţei mici dintre imobile, a suprafeţei mari cuprinse de flăcări, cât şi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, respectiv temperaturi foarte scăzute.La locul intervenţiei, un echipaj S.M.U.R.D. din cadrul subunităţii de pompieri din Vidra a preluat o femeie, în vârstă de 49 ani, care a suferit un atac de panică. Paramedicii i-au administrat oxigen şi i-au evaluat starea de sănătate. După ce a primit îngrijiri medicale şi a fost stabilizată, aceasta a refuzat transportul la spital”, se arată într-un comunicat ISU.  

În urma incendiului au ars acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din şindrilă, pe o suprafaţă de 100 mp, două anexe gospodăreşti, construite pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp,  cât şi un imobil unde funcţiona un atelier de prelucrare a lemnului pe o suprafaţă de 70 mp.

De asemenea, s-au deteriorat unelte şi accesorii aflate în interior , respectiv opt motoare electrice, un banzic debitat lemn, un circular, iar un cal şi opt păsări au fost găsite carbonizate.

Misiunea de localizare şi lichidare a incendiului a durat aproximativ 3 ore şi jumătate, iar în urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

Un incendiu ce s-a produs în împrejurări similare a fost stins de pompierii focşăneni în urmă cu doar o zi, în comuna Mera.

Mai puteţi citi:

Casă din Rucăreni-Soveja, arsă în incendiu

33 de pompieri s-au luptat azi noapte cu flăcările într-un incendiu în care au ars trei case

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite