33 de pompieri s-au luptat azi noapte cu flăcările într-un incendiu în care au ars trei case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au avut o intervenţie dificilă
Pompierii au avut o intervenţie dificilă

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale sunt considerabile. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, cel mai probabil, un scurtcircuit electric a stat la baza producerii acestui eveniment.

4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 33 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au acţionat noaptea trecută pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu ce se manifesta la trei locuinţe de pe strada Bujor din municipiul Focşani.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, cu violenţă, la acoperişurile a trei locuinţe, pe o suprafaţă cumulată de 300 mp. Pompierii militari au acţionat atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protejarea construcţiilor învecinate, deoarece la distanţă mică de obiectivele cuprinse de flăcări erau amplasate alte locuinţe şi anexe gospodăreşti.

Intervenţia pompierilor a fost dificilă, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile din alcătuirea imobilelor, cât şi distanţa mică dintre acestea, riscul extinderii flăcărilor la gospodăriile învecinate fiind ridicat.


„În urma incendiului au ars acoperişul unei case de locuit, proprietatea numitului Florin G., construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 70 mp, o magazie lipită de locuinţă, construită din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp, articole de îmbrăcăminte şi bunuri de uz casnic depozitate în interior. De asemenea, s-au deteriorat planşeele locuinţei pe cca. 60 mp, pereţii şi obiecte de mobilier din trei camere.
Din cauza distanţei mici dintre imobile şi a densităţii mari de sarcină termică, incendiul s-a propagat la un imobil în construcţie, alipit primei locuinţe afectate de flăcări, proprietatea numitei Paula I., unde au ars cca. 120 mp acoperiş  construit din lemn cu învelitoare din tablă şi izolaţia exterioară pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, cât şi la proprietatea numitei Niţa H. unde a ars astereala acoperişului unei locuinţe, construit din lemn şi învelit cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp”
, a precizat lt. Cristina Duţă, purtător de cuvânt ISU Vrancea.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale sunt considerabile. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, cel mai probabil, un scurtcircuit electric a stat la baza producerii acestui eveniment.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Un camion plin cu paie a ars la intrarea în Mîndreşti

VIDEO 12 chilii din incinta Mănăstirii Vărzăreşti, arse într-un incendiu provocat de o candelă aprinsă

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite