Poate să vină zăpada. Vrancea s-a pus la adăpost în ce privește deszăpezirea drumurilor județene

0
Publicat:

În următorii patru ani, nu mai puțin de patru societăți vor efectua servicii de combatere a poleiului și deszăpezire pe cei aproximativ 600 de kilometri de drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Vrancea.

Drumurile județene din Vrancea sunt acoperite de un contract valabil patru ani
Drumurile județene din Vrancea sunt acoperite de un contract valabil patru ani

Consiliul Județean Vrancea a încheiat acordul cadru pentru ”Combaterea poleiului și deszăpezire pe drumurile județene din administrarea Consiliului Județean Vrancea pe durata a 48 luni calendaristice”, pentru perioada 2022-2026.

Contractele subsecvente pentru această iarnă au fost semnate miercuri, 16 noiembrie, cu cei doi operatori care se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor județene (Asocierea SC Sotirex SRL & SC Roman Impex Prest SRL – pentru zona de nord a județului și SC Keyboard SRL – pentru zona de sud). În funcție de evoluția vremii, în următoarele zile va fi emis și ordinul de începere a prestării serviciilor.

SC Sorirex SRL și SC Roman Impex Prest SRL sunt conduse de fostul deputat PSD de Vrancea, Victor Roman și vor împărți 16,3 milioane de lei cu firmele KeyBoard din Râmnicu Sărat și EDN Bigblue Farmer SRL, ultimele două fiind o premieră pe piața din Vrancea, având în vedere că de 20 de ani deszăpezirea s-a făcut doar prin societățile fostului deputat PSD.

Pentru zona de sud, firmele KeyBoard din Rm. Sărat și EDN Bigblue Farmer SRL au câștigat licitația pentru suma de 16,4 milioane de lei.

Pe zona de nord sunt 312 kilometri de drumuri județene, iar pe zona de sud sunt 284 de kilometri, ceea ce înseamnă că fiecare kilometru care va fi deszăpezit în iarna 2022-2023 va costa în jur de 13.000 de euro.

Practic, pentru următorii patru ani, deszăpezirea va costa peste 6,5 milioane de euro.

”Întrucât în zilele următoare se anunță o schimbare a condiților meteorologice, cu precipitații și scăderea temperaturilor, cei doi operatori care se vor ocupa de deszăpezire ne-au informat că sunt pregătiți cu utilaje și material antiderapant”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Contractul prevede împărțirea județului în două zone: Baza Sud (Suraia și Dumbrăveni) și Baza Nord (Vidra și Adjud). Firmele responsabile vor acționa cu lame, freze, autofreze, încărcătoare și au stocuri asigurate de material antiderapant.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite