Oraşul cu cea mai modernă centrală termică din România furnizează populaţiei apă caldă cu porţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 15 ianuarie, focşănenii abonaţi la sistemul centralizat de energie termică al ENET vor primi apă caldă doar dimineaţa şi seara, ca pe vremea comunismului.

Focşănenii care mai depind de apa caldă furnizată de ENET, şi sunt încă destui, adică peste 15.000 de apartamente, vor trebui să se adapteze începând cu 15 ianuarie unui program raţionalizat de furnizare a apei calde.

Asta după ce toată vara trecută au suferit de lipsa totală a apei calde, din cauza datoriilor societăţii ENET. Conducerea societăţii spune că furnizarea apei calde cu program are la bază o raţiune economică.

“În urma analizelor făcute în cadrul societăţii, privind graficul de consum al apei calde la nivelul Municipilului Focşani, s-a constatat că între anumite ore, nefiind consum, arderea combustibiului se face ineficient, inducând pierderi care conduc la mărirea nejustificată a facturilor emise de GDF Suez România.Având în vedere optimizarea costurilor şi plecând de la ideea că utilizatorii noştrii nu vor fi afectaţi, începând cu data de 15 ianuarie 2014, se va furniza apă caldă de consum conform următorului program: în zilele lucrătoare între orele 04.00 – 10.00 şi 16.00 – 2200 iar sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbători legale  06.00 – 23.00”, se arată într-un comunicat de presă al ENET.

Măsura este considerată o întoarcere în trecut de către clienţii societăţii, care regretă că nu s-au debranşat de la sistem atunci când societatea i-a ţinut luni în tregi fără apă caldă.

„Ne spuneau că noua centrală, care a fost inaugurată de curând, va fi extrem de performantă şi-i va face pe cei care s-au debranşat de la ENET să se întoarcă înapoi la sistemul centralizat. Ori cei de la ENET fac tocmai pe dos şi ne obligă să fugim de ei. Păi eu am u contract cu ei şi plătesc tocmai pentru a beneficia de minimum de confort, în cazul de faţă apă caldă şi căldură, la ce oră vreau eu. Este ruşionoasă o asemnea decizie”, ne-a declarat focşăneanul Alexandru Manole.

Reprezentanţii ENET au mai precizat că pentru sezonul cald se ia în calcul regândirea acestui program de furnizare.

Având în vedere faptul că în ultimele zile măsura a fost criticată şi de reprezentanţii puterii, dar şi de cei ai opoziţiei, este de aşteptat ca cei din conducerea ENET să facă un pas înapoi.

Reamintim că la ora actuală Focşaniul dispune de cea mai modernă centrală termică din ţară, parte a unui proiect derulat cu fonduri europene privind modernizarea sistemului de termoficare a oraşului în sumă e peste 40 de milioane de euro.

 Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Vicepremierul Gabriel Oprea a venit cu elicopterul la Focşani să inaugureze centrala ENET

FOTO-VIDEO Focşaniul va avea cea mai performantă centrală termică din ţară, care riscă din când în când să rămână fără gaze


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite