Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu, aşteptat vineri la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii vine la dezbateri în Vrancea
Ministrul Sănătăţii vine la dezbateri în Vrancea

Acesta va participa la dezbateri cu responsabilii din sistemul sanitar. În această toamnă s-au anunţat proteste în ţară şi chiar grevă generală în sistem.

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu se va afla joi şi vineri în oraşele Iaşi, Bacău, Piatra Neamţ, Focşani şi Buzău, pentru dezbateri pe baza pachetelor de legi promovate de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul va purta discuţii cu Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmaciştilor, asociaţii de medici şi pacienţi, sindicate şi manageri de spitale, întâlnirea de la Focşani fiind programată pentru vineri.

Dezbaterile au loc în contextul în care reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate au anunţat, în 6 septembrie, măsurile de protest care vor avea loc în perioada următoare.

Astfel, protestele vor începe din 18 septembrie, cu pichete în faţa Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe, astfel de acţiuni urmând să fie organizate zilnic până în 27 septembrie, iar în noiembrie ar putea fi declanşată greva generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, dacă până atunci guvernanţii nu răspund solicitărilor medicilor.

Principala nemulţumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor.

Mai puteţi citi:

Eficienţă la Spitalul “Sf. Pantelimon” din Focşani înseamnă tăierea analizelor pacienţilor şi a sporurilor angajaţilor

Control ministerial la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Focşani


 

Eficienţă la Spitalul “Sf. Pantelimon” din Focşani înseamnă tăierea analizelor pacienţilor şi a sporurilor angajaţilor

Citeste mai mult: adev.ro/mrklt5

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite