Mihai Copaci lua mită din martie 2015, în lei şi euro. Judecătorii spun că în schimbul banilor trebuia să-şi facă datoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Copaci este învinuit de luare de mită  FOTO: Ştefan Borcea
Mihai Copaci este învinuit de luare de mită  FOTO: Ştefan Borcea

Fostul preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vrancea a fost arestat pentru 30 de zile, decizie confirmată astăzi şi de magistraţii de la curtea de Apel Bucureşti.

Mihai Copaci, fostul preşedinte al Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Vrancea, arestat acum patru zile pentru luare de mită, era urmărit de procurorii anticorupţie de un an. În motivarea magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti se arată  că şeful CJAS solicita şi primea mită în tranşe.

“În sarcina inculpatului .... s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cp rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, constând în aceea că în perioada martie 2015-27.02.2016,.... în calitate de preşedinte al ....., a solicitat şi primit de la....., în tranşe periodice, suma totală de .... de euro şi ... de
lei, pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu de preşedinte al ...., să asigure bugetarea corespunzătoare a spitalului”, se arată în motivarea anonimizată a Tribunalului Bucureşti.

Din informaţiile noastre, ar fi vorba de Spitalul Municipal Adjud. Potrivit judecătorilor, fapta lui Copaci se sancţionează cu cinci ani de închisoare, fapt pentru s-a considerat că privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

copaci mihai

“Această stare de pericol se apreciază de instanţă pe baza evaluării gravităţii faptelor, a modului şi circumstanţelor de comitere a acestora, a anturajului şi mediului din care inculpatul provine şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia. Împrejurările săvârşirii faptelor, atingerea adusă şi cea care
poate fi adusă în continuare  relaţiilor sociale ocrotite de lege prin incriminarea ca infracţiune a luării de mită, necesitatea prevenirii riscului ca inculpatul să se sustragă cercetării penale –îngreunând astfel desfăşurarea procesului penal sau să influenţeze martorii din cauză, sunt tot atâtea criterii de apreciere în concret a gradului de pericol social pe care l-ar prezenta lăsarea în libertate a inculpatului”, se mai arată în motivare.

Mihai Copaci  nu va ieşi din arest mai devreme de 28 martie.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite