Masa de Crăciun goleşte buzunarele focşănenilor/ Familiile cu dare de mână pot apela la serviciile firmelor de catering

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşănenii au început să „testeze” ofertele supermarketurilor
Focşănenii au început să „testeze” ofertele supermarketurilor

Focşănenii vor avea parte de o masă îmbelşugată doar dacă au făcut economii în ultimele luni. În schimb, familiile cu dare de mână pot apela la serviciile firmelor de catering care şi-au pregătit din timp meniurile cu bunătăţi tradiţionale, ce vor fi livrate direct la domiciliul clientului.

Pregătirea mesei de Crăciun îi va pune la cheltuială pe focşănenii care deja au început să „colinde" supermarketurile. Preţurile destul de piperate i-au cam pus pe gânduri, aşa că nu puţini vor fi cei nevoiţi să strângă cureaua ca să se încadreze în banii economisiţi.

Cu 400 de lei, Daniela Zoe (42 ani) vrea să cumpere câte puţin din toate, iar pentru a nu-şi da peste cap socotelile va prepara în casă o parte din bucatele tradiţionale.

„Având în vedere faptul că veniturile sunt destul de mici, voi încerca să pregătesc o masă festivă decentă, cumpărând câte puţin din fiecare preparat. Oricum, în acest an, am de gând să renunţ la carnea de porc, mult prea scumpă şi să mă orientez către cea de pasăre. Cozonacii nu îi voi lua din magazin, ci îi voi face eu în casă după o reţetă proprie", mărturiseşte focşăneanca.
Şi Decebal Stratulat (65 ani) se va mulţumi cu o masă mai puţin îmbelşugată.

„Voi lua doar strictul necesar, deoarece preţurile din magazine sunt exagerate. Tradiţia spune ca de sărbători masa să fie cât mai bogată, însă am ajuns în stadiul în care nu îmi pot permite să dau o pensie pe mâncare. Voi apela şi la prietenii care mi-au promis că îmi vor da câteva sticle cu vin", spune pensionarul.

Alternativă: firmele de catering

Pentru a veni în ajutorul focşănencelor ocupate sau mai puţin pricepute în arta gătitului, firmele de catering din Focşani oferă posibilitatea de a primi bucatele tradiţionale gata preparate, direct la domiciliu.

„Meniul costă 100 de lei de persoană şi include un aperitiv tradiţional, sărmăluţe, friptură cu garnitură de cartofi la cuptor, desert şi băuturi, precum vin, ţuică, suc şi apă minerală. Până acum, am primit 45 de comenzi", declară Marius Neagu, patronul unei firme de catering din municipiu.

În supermarketurile din Focşani, cârnaţii costă 21 lei/ kg, toba 17 lei/ kg, pulpa de porc 23 lei/ kg, muşchiul afumat 26 lei/ kg, pieptul de pui 20 lei/ kg, pulpele de pui 11 lei/ kg, iar brânza variază între 14 şi 22 lei/ kg. Preţul cozonacilor porneşte de la şapte lei şi ajunge la nouă lei, un kilogram de portocale costă trei lei, iar un litru de vin poate depăşi 30 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite