Liceeni de la mai multe unităţi de învăţământ se plâng de frig în clase. Cum s-a hotărât să-i apere Consiliul Judeţean al Elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din mai multe şcoli au suportat frigul
Elevii din mai multe şcoli au suportat frigul

Elevii vrânceni spun că nu îşi pot desfăşura activităţile educaţionale în condiţii optime din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă.

Potrivit Consiliului Judeţean al Elevilor din Vrancea, sute de elevi sunt afectaţi de această situaţie şi conducerile nu prezintă acţiuni concrete cu privire la această problemă. 

Elevii spun că temperatura minimă a sălilor de clasă ar trebui să fie de 18 grade, temperatură care nu este atinsă în licee precum Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" Focşani, Colegiul Tehnic "Gheorghe Balş" Adjud, Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" Focşani, Liceul de Arte "Gheorghe Tattarescu" Focşani, respectiv Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu" Mărăşeşti.

"Au fost semnalate cazuri în care elevii au fost nevoiţi să participe la orele de curs cu gecile, căciuli şi mănuşi pe ei din cauza frigului insuportabil şi a tremuratului.  Situaţia diferă de fiecare unitate de învăţământ, unele având încălzire în anumite corpuri ale clădirilor, respectiv, anumite etaje, altele având o situaţie precară la nivelul întregii unităţi din cauza clădirilor învechite şi nerestaurate. Existenţa acestor neajunsuri în anul Centenarului ridică serioase semne de întrebare cu privire la buna funcţionare a învăţământului românesc, elevii din multe şcoli fiind privaţi de condiţiile minime necesare pentru buna desfăşurare a activităţii educaţionale. Conducerea şcolilor se scuză prin lipsa fondurilor de reabilitare a clădirii, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean anunţă că au fost alocate fonduri, situaţie ce în ansamblu ne aduce la concluzia că sistemul de învăţământ se află într-o situaţie precară, ce ar putea fi rezolvată prin luarea unor măsuri, care nu vor fi luate", potrivit Consiliului Judeţean al Elevilor din Vrancea.

Ce spune Consiliul Judeţean Vrancea

"Consiliul Judeţean Vrancea alocă, după caz, unele fonduri din cote defalcate din TVA şi impozitul pe venit, către autorităţile locale, fără a putea condiţiona utilizarea acestora. Ordonatorii de credite au obligaţia să cheltuiască aceste fonduri, judiciar, astfel încât condiţiile din şcoli să fie asigurate. Conducerea Consiliului Judeţean Vrancea depune eforturi pentru a interveni ori de câte ori este posibil din punct e vedere legal, astfel incât serviciile publice să deservească în cele mai bune conditii, cetăţenii judeţului Vrancea".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite