Inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale, audiaţi la Parchetul Vrancea. Procurorii au pus sechestre pe averile învinuiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Audierile au loc în prezenţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care are înregistrat un dosar încă din anul 2014.

Miercuri au loc la Parchetul Vrancea audieri în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure. Mai multe persoane care au calitatea de inculpaţi sunt audiate de procurorii anticorupţie. Pentru unii dintre ei, procurorii au instituit măsura sechestrului pe avere.

Reamintim că în luna noiembrie 2015 au avut loc percheziţii la Prefectura Vrancea.

Procurorii au ridicat atunci documente legate de retrocedarea presupus ilegală a unor terenuri, în perioada 2006-2015 iar ancheta este acum pe final, după cum rezultă de pe portalul justiţiei, unde procurorii au cerut magistraţilor curţii de Apel Galaţi să desemneze o altă instanţă competentă să judece cauza, în eventualitatea trimiterii dosarului în instanţă.
Interesant este că se vorbeşte pentru prima dată de personaje care au calitatea de inculpaţi în dosar, în condiţiile în care la momentul respectiv au fost duse la audieri puţine persoane.
Acum, au calitatea de inculpaţi inspectorul guvernamental Mircea Dragoş, fostul subprefect Mioara Flenchea, şeful ADS, Dan Bunghez, secretarul Primăriei Focşani, Eduard Corhană, arhitectul şef al judeţului, Daniela Olaru sau fostul director de la Cadastru, Emilian Diaconu.
"Solutia pe scurt: Admite cererea de desemnare a unei alte instanţe , formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Galaţi, privind pe inculpaţii Furtună Gabi, Diaconu Emilian, Mircea Dragoş Valentin, Manolache Liviu Iulian, Cîmpureanu Florica, Păvăloaie Mihaela, Voicu Viorica, Duşu Diana Angela, Flenchea Mioara, Roşca Grigore, Bunghez Daniel, Popa Valentin, Lepădatu Fănel, Dumitrache Laurenţiu, Murgu Costică Florin, Olaru Daniela, Corhană Eduard Marian, Marin Petrică şi Gheorghe Mircea, înregistrată sub nr. 1160/44/2016 la Curtea de Apel Galaţi. Desemnează ca Tribunalul Brăila să fie instanţa sesizată în eventualitatea întocmirii rechizitoriului în dosarul nr.63/P/2014 al de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Galaţi. Conform dispoziţiilor art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat pentru soluţionarea prezentei cereri rămân în sarcina acestuia. Definitivă", se arată în prounţarea magistraţilor.
Surse apropiate de anchetă spun că procurorii au suspiciuni cu privire la modul cum s-a retrocedat o suprafaţă importantă de pădure, fără acte. Mulţi din inculpaţi erau atunci membri în Comisia Judeţeană de Fond Funciar , care aproba restituirea terenurilor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite