Funcţionari cu funcţii din Vrancea, inculpaţi într-un dosar instrumentat de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul în care apar ca inculpaţi mai mulţi funcţionari publici cu rang din judeţ nu a ajuns încă în instanţă, fiind în cercetare la DNA Galaţi.


Percheziţiile procurorilor DNA la Prefectura Vrancea în luna noiembrie 2015 ar putea avea şi urmări în scurt timp.

Procurorii au ridicat atunci documente legate de retrocedarea presupus ilegală a unor terenuri, în perioada 2006-2015 iar ancheta este acum pe final, după cum rezultă de pe portalul justiţiei, unde procurorii au cerut magistraţilor curţii de Apel Galaţi să desemneze o altă instanţă competentă să judece cauza, în eventualitatea trimiterii dosarului în instanţă.

Interesant este că se vorbeşte pentru prima dată de personaje care au calitatea de inculpaţi în dosar, în condiţiile în care la momentul respectiv au fost duse la audieri puţine persoane.

Acum, au calitatea de inculpaţi inspectorul guvernamental Mircea Dragoş, fostul subprefect Mioara Flenchea, şeful ADS, Dan Bunghez, secretarul Primăriei Focşani, Eduard Corhană, arhitectul şef al judeţului, Daniela Olaru sau fostul director de la Cadastru, Emilian Diaconu.

"Solutia pe scurt: Admite cererea de desemnare a unei alte instanţe , formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Galaţi, privind pe inculpaţii Furtună Gabi, Diaconu Emilian, Mircea Dragoş Valentin, Manolache Liviu Iulian, Cîmpureanu Florica, Păvăloaie Mihaela, Voicu Viorica, Duşu Diana Angela, Flenchea Mioara, Roşca Grigore, Bunghez Daniel, Popa Valentin, Lepădatu Fănel, Dumitrache Laurenţiu, Murgu Costică Florin, Olaru Daniela, Corhană Eduard Marian, Marin Petrică şi Gheorghe Mircea, înregistrată sub nr. 1160/44/2016 la Curtea de Apel Galaţi. Desemnează ca Tribunalul Brăila să fie instanţa sesizată în eventualitatea întocmirii rechizitoriului în dosarul nr.63/P/2014 al de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Galaţi. Conform dispoziţiilor art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat pentru soluţionarea prezentei cereri rămân în sarcina acestuia. Definitivă", se arată în prounţarea magistraţilor.

Surse apropiate de anchetă spun că procurorii au suspiciuni cu privire la modul cum s-a retrocedat o suprafaţă importantă de pădure, fără acte. Mulţi din inculpaţi erau atunci membri în Comisia Judeţeană de Fond Funciar , care aproba restituirea terenurilor.

Focşani

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite