GALERIE FOTO O vrânceancă a alergat în maratonul de la Londra pentru copiii cu deficienţe de vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naty Artene a alergat la maratonul de la Londra
Naty Artene a alergat la maratonul de la Londra

Naty Artene, în vârstă de 39 de ani, este stabilită în capitala Marii Britanii de mai mulţi ani şi a alergat în tradiţionalul maraton pentru o cauză nobilă, care presupune strângerea de fonduri pentru copiii şi tinerii cu deficienţe de vedere.

Pe lângă atleta profesionistă Constantina Diţă, la London Virgin Marathon, desfăşurat duminică, au mai luat parte şi alţi români, una dintre concurente fiind şi vrânceanca Naty Artene, din oraşul Mărăşeşti, care a luat startul pentru a doua oară consecutiv în celebra competiţie.

Naty, de profesie asistent stomatolog, s-a stabilit în urmă cu mulţi ani în capitala Marii Britanii, o metropolă fascinantă, unde există o adevărată cultură pentru sport, în special pentru alergat, parcurile şi străzile londoneze fiind pline zilnic de oameni care îşi menţin condiţia fizică practicând joking-ul.

Naty Artene a alergat la maratonul de la Londra

CLICK aici pentru imagini

Acest lucru a inspirat-o şi pe Naty Artene să-şi dezvolte gustul către alergat.

La Maratonul de la Londra, în secţiunea rezervată amatorilor, Naty s-a înscris datorită unei cauze nobile, ştiind fiind faptul că această competiţie şi-a dobândit notorietatea prin faptul că se strâng sume importante în scopuri caritabile care îi au în prim plan pe copii.

„Eu am alergat pentru copiii şi tinerii cu deficienţe de vedere şi sunt foarte onorată că am reuşit să ajut în felul meu. Este uimitor cum lumea vrea să dăruiască, să dea din preaplinul lor şi celor mai puţin norocoşi. Am participat 37500 de alergători din toată lumea şi au fost prezenţi un număr dublu de spectatori, o mare de oameni buni, care ne-au energizat pe traseu cu portocale, banane, jeleuri. Este impresionant ce se întâmplă acolo. Nu te lasă să renunţi, te încurajează tot timpul. De asemenea, organizarea este extraordinară, cu staţii de apă la fiecare milă, cu geluri energizante, cu duşuri prin care treci în timp ce alergi, asistenţă medicală, toate făcute în mod voluntar de oameni inimoşi", ne-a declarat Naty Artene.

Nu a fost tocmai o treabă uşoară să ajungă pe lista de start la maraton. Spune că a aplicat online, a plătit o taxă de 35 de lire sterline şi a ales o societate caritabilă din foarte multele care funcţionează pentru strângerea de fonduri.

„Aşadar, cu câteva luni înainte de maraton îţi începi treaba, antrenamentul şi strângerea de fonduri, deschizi pagina online, trimiţi link-ul şi îţi spui povestea. Maratonul nu e doar ziua în care îşi iese sufletul din tine, sunt luni în spate de efort. În zilele friguroase de iarnă, când lumea mergea acasă după o zi de muncă, eu ieşeam în stradă la alergat, dar cu atât mai mare a fost satisfacţia. Vreau să spun că singura zi din săptămână în care alergam pe lumină era duminica, când nu lucram. Sunt fericită că am reuşit să termin cursa de 26,2 mile (42,195 km)", ne-a declarat Naty Artene.

Chiar dacă la maratonul de la Londra s-a întâmplat şi un eveniment nefericit, după ce o atletă a decedat cu puţin timp înainte de finish, Naty Artene se declară o luptătoare şi deja şi-a propus să aplice şi pentru maratonul de anul viitor.

„Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat cu atleta respectivă. Azi (n.r. ieri) am fost la doctor pentru nişte investigaţii şi sper să fiu bine. Îmi promit că voi alerga din nou maratonul", a încheiat optimistă Naty Artene.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite