Toate drumurile naţionale din Vrancea, închise începând cu ora 8.30. Meteorologii au instituit Codul Roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumurile Naţionale vor fi închise în Vrancea
Drumurile Naţionale vor fi închise în Vrancea

Codul Roşu, instituit de Administraţia Naţională de Meteorologie, este valabil luni, 29 decembrie, între ora 8.30-13.00.

UPDATE 14.15: ISU Vrancea intervine în sprijinul Serviciului de Ambulanţă Judeţean pentru transportul unui copil de şase luni, cu simptome de tuse, care trebuie adus la spitalul din Focşani din localitatea Strejescu-Garoafa.

UPDATE 12.00 La nivelul judeţului Vrancea, în urma şedinţei operative ce a avut loc la Instituţia Prefectului au fost dispuse următoarele măsuri pentru evitarea înzăpezirii pe drumurile publice a persoanelor:

- măsura preventivă de închidere temporară a circulaţiei pe toate sectoarele de drumuri naţionale si un număr de 10 drumuri judeţene pana la ieşirea de sub avertizarea meteorologica de Cod Roşu şi redarea în circulaţie a sectoarelor de drum respective. Pe timpul acestei măsuri, utilaje ale administratorilor de drumuri vor fi pregătite de intervenţie, la solicitare, în sprijinul instituţiilor care asigură intervenţia în situaţii de urgenţă (pentru asistenţă medicală ori pentru rezolvarea posibilelor deficienţe apărute pe linia asigurării utiliităţilor publice). Precizam ca potrivit procedurilor in vigoare, in perioada Codului Rosu se asigura doar interventia operativa in cazuri de urgenta, iar la ridicarea avertizarii urmeaza ca administratorii de drumuri sa intervina in forta cu toate utilajele din dotare pentru redarea in circulatie a drumurilor.

- asigurarea sprijinului necesar tuturor participanţilor care au fost opriţi în trafic de autorităţi, prin distribuirea de ceai cald cu ajutorul Filialei de Cruce Roşie Vrancea, Primăriei Municipiului Focşani si Primariei Municipiului Adjud, precum si verificarea fiecarui autoturism in parte pentru identificarea copiilor sau persoanelor cu probleme medicale, a cantitatii de carburant avut la dispozitie de fiecare participant la trafic. De asemenea, se incearca convingerea participantilor opriti in trafic sa fie de acord cu propunerea de cazare si masa in spatiile asigurate de autoritatile din Focsani si Adjud pana la punerea in circulatie a drumurilor inchise.

Aceste măsuri vin în completarea celor dispuse, încă de ieri, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, si anume, măsura aducerii la unităţile spitaliceşti, preventiv, a tuturor pacienţilor cu nevoi de dializă, care erau planificaţi la tratament în cursul zilei de astăzi. Aceste persoane au fost cazate după cum urmează: 13 la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, 3 la Spitalul municipal Adjud, 1 la Centrul de Criză Sf. Nicolae din administrarea  Filialei de Cruce Roşie Vrancea, iar 10 au fost cazaţi la rude.

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Pantelimon Focşani 10 gravide aflate la termen.

"Până la această oră nu s-au înregistrat situaţii deosebite care să pună în pericol viaţa cetăţenilor. La dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă au fost semnalate mai multe situaţii punctuale care au fost rezolvate cu sprijinul administratorilor de drumuri sau autorităţilor publice locale. Astfel, la intrarea în localitatea Mihălceni, din comuna Ciorăşti, un autovehicul nu a mai putut continua deplasarea din cauza sulurilor de zăpadă create pe carosabil. Apelul de urgenţă s-a primit în jurul orei 01.20, iar la faţa locului s-au deplasat reprezentanţii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă, care au intervenit cu un utilaj, situaţia fiind rezolvată în mai puţin de o oră. În autovehicul se aflau patru cetăţeni din Republica Moldova, aceştia fiind preluaţi de reprezentanţii SVSU şi conduşi către un adăpost încălzit pus la dispoziţie de autorităţile publice locale. Cetăţenii moldoveni de deplasau pe ruta Bucureşti-Huşi, au pierdut traseul prestabilit, ajungând, astfel, în localitatea Mihălceni. Alte două situaţii s-au semnalat pe DN 2 N între Bogza şi Caiata, cât şi pe DJ 204 F, între Focşani şi Suraia, unde apelanţii au sesizat faptul că se află singuri în autoturisme şi nu  mai pot continua deplasarea, ambele cazuri fiind rezolvate operativ prin intervenţia utilajelor de la deszăpezire", a precizat cpt. Cristina Duţă, purtător de cuvânt ISU Vrancea. 


 

image

UPDATE 11.10: Conform ultimelor informatii furnizate de ISU Vrancea, zece maşini sunt înzapezite la această oră. Maşinile sunt blocate între Focşani şi Petreşti.

Se intervine pentru deblocarea unui număr de 10 autoturisme pe drumul Focşani – Petreşti, acest sector de drum urmând a fi închis pana la ieşirea de sub avertizarea meteo. 


Vrancea se află de luni dimineaţă, începând cu ora 8.30, sub avertizare meteorologică Cod Roşu de viscol, după ce toată nopatea judeţul s-a aflat în Cod Portocaliu şi a nins viscolit în permanenţă.

Codul Roşu presupune că toate cele şapte drumuri naţionale care traversează judeţul vor fi închise. În consecinţă, şoferii sunt sfătuiţi să nu plece la drum şi să aştepte o eventuală deplasare atunci când autorităţile vor anunţa că se poate circula.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 8.30-13.00, au loc intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85...90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită.

Vizibilitatea în trafic este redusă spre zero.

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a anunţat că atât gravidele aflate aproape de termenul de naştere cât şi persoanele care fac dializă au fost aduse din timp la spital, pentru a se evita situaţii neplăcute.

DN2 Urziceni-Rîmnicu Sărat-Adjud, închis

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că în urma emiterii CODULUI ROŞU de ninsori şi viscol, pentru siguranţa participanţilor la trafic, în intervalul orar 08:30 –13:00, circulaţia rutieră este închisă pe drumurile naţionale din judeţele Brăila, Buzău
şi Vrancea, respectiv:
 DN 2 Urziceni –- Râmnicu Sărat - Adjud;
 DN 1B Buzău – Mizil;
 DN 10 Buzău – Întorsura Buzăului;
 DN 23A Mărtineşti – Focşani;
 DN 2M Focşani – Andreiaşu;
 DN 2D Focşani – Lepşa;
 DN 2L Mărăşeşti – Soveja;
 DN 24 Tişiţa – Tecuci;
 DN 23 Brăila – Măicăneşti;
 DN 21 Brăila – Slobozia.

"Rugăm participanţii la trafic să respecte indicaţiile şi restricţiile semnalate de Poliţia Rutieră. CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă", se arată într-un comunict al CNADR.

Starea drumurilor din alte judeţe din MOLDOVA:

VASLUI: FOTO Cod portocaliu: Vasluiul, sub troiene. Zece drumuri judeţene blocate, acces interzis tirurilor pe DE 581 şi pe DN 2 F Vaslui - Bacău

BACĂU: Cod portocaliu de viscol şi ninsori în Judeţul Bacău. Circulaţia spre Bucureşti este închisă pe DN2, în judeţul Vrancea

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite