FOTO O vrânceancă stabilită în Italia, crescută la casa de copii, a venit cu daruri de Crăciun la copiii abandonaţi din Păuneşti şi Panciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firica Cocioabă face frecvent astfel de gesturi prin care demonstrează că nu a uitat de unde a plecat. Ea a venit însoţită de prietenul ei italian, la fel de iubit ca şi ea de copii.

Când avea doar vârsta de şase ani, Firica Cocioabă a fost abandonată de cea care i-a dat viaţă la uşa Căminului de Copii din Păuneşti.

Aici a fost crescută, cu mare dragoste, alături de alţi copii, de personalul centrului, iar când a venit vremea să părăsească centrul Firica a plecat să-şi construiască un viitor în Italia.

Acum lucrează consilier la cabinetul unui avocat din Italia şi luptă pentru drepturile românilor victime ale accidentelor.

Nu a uitat însă nici un moment de unde a plecat şi de câte ori are ocazia vine în ţară cu daruri la cei peste 20 de copii aflaţi în centrele de plasament de la Păuneşti şi de la Panciu.

image

În urmă cu trei zile, Firica, pe care copiii au botezat-o „Federica”, a trecut din nou pragul celor două centre, spre bucuria copiilor care au comparat-o cu Moş Crăciun.

Firica l-a adus în Vrancea şi pe prietenul ei, care îi împărtăşeşte dragostea pentru  copiii loviţi de soartă.

Massimo Basco este iubit de copii, mai ales că aceştia au avut ocazia să se bucure de daruri nu numai de Crăciun şi Paşti, ci şi în vacanţa de vară, când au fost cu toţii la mare cu banii trimişi de prietenul lor italian.

"Pe copii îi cunosc de un an, am venit de patru ori şi  sper să-i ajut şi de acum încolo. Pentru mine sunt ca şi copii mei şi vreau să-i ajut până când vor deveni adulţi", a spus Massimo.

image

Micuţii au vrut să le facă şi ei o surpriză oaspeţilor şi le-au cântat un colind tradiţional.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite