FOTO La Panciu se vor construi locuinţe pentru specialiştii din instituţiile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţe la Panciu  FOTO: Primăria Panciu
Locuinţe la Panciu  FOTO: Primăria Panciu

În şedinţa ordinară din luna iulie, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de către primarul Iulian Nica, privind trecerea în folosinţa gratuită a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) a terenului pe care se vor ridica blocurile ce fac obiectul investiţiei.

Totodată, aleşii locali au aprobat şi resursele necesare pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice şi execuţia utilităţilor şi dotărilor tehnico-edilitare aferente construcţiei.

„În cursul anului 2016, Guvernul Românei a lansat Programul «Construcţia  de locuinţe de serviciu», implementat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin intermediul ANL. În cadrul acestui program, Primăria Oraşului Panciu propune la finanţare obiectivul de investiţii «Locuinţe de serviciu, 24 unităţi locative, regim de înălţime D+P+2E, Aleea Independenţei, Oraşul Panciu, judeţul Vrancea». Locuinţele vor fi destinate specialiştilor din instituţiile publice de la nivelul oraşului Panciu. Mă refer, în primul rând, la cei din administraţia publică, la cei din domeniul sanitar, din învăţământ şi la cei din spectrul juridic - de la Judecătoria Panciu şi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, precum şi la specialiştii care îşi desfăşoară activitatea în alte instituţii publice din oraş“, precizează primarul Iulian Nica.

panciu

În prezent, Primăria Oraşului Panciu continuă lucrările la cele două ansambluri de locuinţe sociale, cărora le corespund 93 de unităţi locative, amplasate pe Aleea Independenţei nr. 6-8 (în spatele Staţiei de Pompieri). Este vorba despre 4 blocuri sociale, construite în baza Legii Locuinţei nr. 114/1996, cu modificările şi completările ulterioare şi 2 blocuri realizate în condiţiile OUG 74/2007 privind construirea de locuinţe pentru chiriaşii evacuaţi din imobilele retrocedate foştilor proprietari. Lucrările la cele două tronsoane au început în luna iulie 2016 şi sunt într-un stadiu foarte avansat.

La Biroul Urbanism din cadrul Primăriei Oraşului Panciu sunt înregistrate aproximativ 250 de cereri de locuinţe, pe care administraţia locală le va rezolva, în mare parte, atât prin repartizarea apartamentelor sociale amplasate pe Aleea Independenţei nr. 6-8, cât şi prin ridicarea noului tronson de blocuri ANL.

panciu
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite