FOTO Gest umanitar al militarilor pentru o familie cu mulţi copii dintr-un sat izolat al Vrancei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată ”Căpitan Valter Mărăcineanu” au venit în ajutorul unei familii nevoiaşe din satul Motnău, comuna Dumitreşti, oferindu-le produse alimentare şi rechizite, după ce în prealabil au derulat o campanie de donare de sânge.

Cazul social la care au mers astăzi militarii le era cunoscut încă din perioada sărbătorilor de iarnă, când, printr-un gest asemănător, i-au cunoscut pe membrii familiei Joiţa.

Natalia şi Dumitru Joiţa trăiesc într-o casă izolată, pe un deal din satul Motnău, comuna Dumitreşti, judeţul Vrancea, împreună cu cei cinci copii ai lor, Ionuţ, Zenovia, Maria, Ştefania şi Marius, cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, dar şi cu mama lui Dumitru, în vârstă de 77 de ani, bolnavă de autism.

Dorm toţi opt într-o cameră nu mai mare de 8 metri pătraţi, în două paturi mici, unite, unde copiii îşi fac şi temele, neavând loc cu toţii la masă. Nu au un venit stabil, părinţii lucrează cu ziua, pentru oamenii din sat, numai pe timp de vară.

image

Foto

image

Casa este situată la 12 km de sat, distanţă pe care cei patru copii care merg la şcoală o parcurg zilnic pe jos, prin pădure, peste pârâul care străbate comuna şi, mai departe, pe drumul de piatră până în sat. Cu mare dificultate părinţii le pot asigura copiilor mâncarea de zi cu zi şi rechizitele pentru şcoală, în timp ce hăinuţele pe care le poartă sunt primite de la săteni.

Militarii au fost întâmpinaţi de copii, timizi şi bucuroşi de oaspeţi, dar îmbrăcaţi ca de primăvară, fără nicio geacă pe ei. De încăţat nu au decât adidaşi, iar Natalia şi Dumitru nu le pot cumpăra ghetuţe pentru iarnă „copiilor din pădure”, aşa cum sunt cunoscuţi; sunt prea scumpe.

„Militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată ”Căpitan Valter Mărăcineanu” au fost din nou alături de cetăţeni şi au sărbătorit, astfel, ziua de 1 Martie, când s-au împlinit 19 ani de la înfiinţarea unităţii, printr-un dublu gest umanitar – donarea de sânge la Centrul de Transfuzie Sangvină Vrancea şi dăruirea de produse din valoarea bonurilor primite pentru o familie care are nevoie de ele mai mult decât noi”, după cum a declarat plutonierul Moscu Adrian, subofiţer care a participat la ambele activităţi.

Mai puteţi citi:

Fapte bune: Militarii Brigăzii 8 LAROM au făcut fericiţi 70 de copii fără părinţi

FOTO Cercetaşii de la Brigada 282 „Unirea  Principatelor”, profesionişti în tot ceea ce fac

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite