FOTO Cercetaşii de la Brigada 282 „Unirea  Principatelor”, profesionişti în tot ceea ce fac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna decembrie a debutat pentru cercetaşii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” cu o recunoaştere a nivelului de pregătire fizică şi de specialitate, prin obţinerea locurilor fruntaşe la Olimpiada ISTAR, etapa finală, desfăşurată săptămâna trecută în garnizoana Buzău.

Concursul a implicat militari aparţinând structurilor de cercetare subordonate Diviziei 2 Infanterie „Getica”, structuri de elită ce impresionează prin profesionalism şi aptitudini fizice şi psihice desăvârşite.

„Competiţia a presupus evaluarea participanţilor din punct de vedere a calităţilor fizice şi de specialitate concretizate prin probe teoretice şi practice pe o perioadă de trei zile. La acest concurs au participat toate categoriile de personal, dar şi de vârstă, olimpiada fiind dominată de cei mai tineri care prin energia, entuziasmul şi nivelul ridicat de pregătire fizică şi militară au ocupat podiumul”, a precizat căpitan Daniel Căruţ, membru al comisiei de analiză şi evaluare din cadrul concursului.

Competiţia s-a desfăşurat pe categorii de personal, individual, fiecare dintre participanţi fiind supuşi la proba teoretică, printr-o testare ce a implicat cunoştinţe de pregătire militară generală, dar şi de specialitate, o probă de educaţie fizică militară şi ultima probă, de tragere combinată, la precizie şi specifică, cu armamentul din dotare.

image

Astfel, locurile oţinute de militarii structurilor subordonate Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată au fost: la categoria ofiţeri, locul I - Sublocotenent Hanza Claudiu, din cadrul Companiei 289 Cercetare, locul II - Locotenent Petrariu Florin, din cadrul Batalionului 285 Artilerie. La categoria subofiţeri, locul I a fost ocupat de  Plutonier Solomon Gheorghe, din cadrul Batalionului 284 Tancuri, iar  locul III de Plutonier Gheorghe Valentin, aparţinând Batalionului 285 Artilerie.

image

La categoria soldaţi gradaţi profesionişti, pe podium a urcat Caporal cls.a IIIa Chirlocofschi Marcel, din cadrul Batalionului 285 Artilerie, obţinând locul III.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Copiii, fascinaţi de tehnica militară a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ''Unirea Principatelor'' din Focşani

FOTO Militarii sportivi de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, judoka de frunte

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite