FOTO Deţinuţi de la Penitenciarul Focşani, artişti de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 17 - 20 decembrie, Penitenciarul Focşani organizează la Casa de Cultură ,,Leopoldina Bălănuţă din Focşani o  expoziţie cu vânzare.

Expoziţia cuprinde lucrări de grafică, pictură, icoane pe sticlă şi lemn, goblenuri, origami şi felicitări executate de persoanele private de libertate în cadrul activităţilor de terapie ocupaţională şi atelierelor de creaţie, coordonate de către Sectorul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.

Totodată, în jurul bradului împodobit  reprezentanţii Serviciului Umanitar pentru Penitenciare vor susţine un program artistic moral religios şi vor oferi daruri persoanelor private de libertate prezente la acţiune.

image

Foto

image

În data de 20 decembrie, voluntari ai Fundaţiei Berean Prison Ministry vor aduce un strop de bucurie şi pace sufletească deţinuţilor, prin susţinerea unui program de colinde tradiţionale şi oferirea unor pachete cu fructe şi alimente.

 În aceeaşi zi, un grup de colindători de la Şcoala Generală nr.3 din Focşani, vor marca magia sărbătorilor de iarnă printr-un program de colinde, adresat persoanelor private de libertate din Penitenciarul Focşani.

Totodată, venind în întâmpinarea acestor sărbători, 12 persoane private de libertate vor merge la colindat  la Centrul pentru persoane vârstnice din Focşani.

Pe lângă acţiunile specifice derulate, persoanele private de libertate  se vor putea bucura, în  perioada sărbătorilor de un meniu  specific îmbunătăţit, iar 3 dintre cei mai merituoşi vor simţi farmecul Sărbătorilor de Crăciun, acasă, alături de familie.

image

"Acţiunile propuse în această perioadă a anului se înscriu în cadrul proiectului iniţiat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi au ca scop valorificarea, promovarea, respectarea şi transmiterea, prin intermediul activităţilor de reintegrare socială, a tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti în rândul persoanelor private de libertate custodiate de Penitenciarul Focşani; a precizat scms. Georgeta Gură purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focşani.

Mai puteţi citi:

Bătrânii de la azilul din Focşani, distraţi de ziua lor de deţinuţi

Deţinuţii de la Penitenciarul Focşani, consiliaţi în privinţa reintegrării în societate după liberare

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite