FOTO Descindere în Piaţa Moldovei. Poliţiştii i-au gonit, pentru câteva ore, pe contrabandiştii de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma a peste 70 de controale desfăşurate, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni, au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste  3.000 lei şi au legitimat peste 80 de persoane.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea, sprijiniţi de luptătorii Serviciului Pentru Acţiuni Speciale au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii faptelor ilicite de comerţ şi a contrabandei cu ţigări, în Piaţa Moldovei din municipiul Focşani.

Astfel, controalele au vizat verificarea respectării legalităţii aprovizionării, transportului şi vânzării mărfurilor, precum şi realitatea înregistrărilor în evidenţa contabilă a operaţiunilor.

Poliţiştii au întocmit două dosare penale privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate contrabandei prevăzute de art. 270 alin. (3) din Codul Vamal.

De asemenea, au fost constatate 21 de contravenţii, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 3.390 lei. Dintre acestea, 10 au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite