Focşani: Un bebeluş din zece este îngrijit de tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George este o dădacă perfectă pentru fiul său, Mihai
George este o dădacă perfectă pentru fiul său, Mihai

Din cei 2350 de beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea şi îngrijirea copilului din judeţ, 10% sunt bărbaţi.Numărul tăticilor care îşi iau concediu paternal ca să crească bebeluşi e în creştere. Cei mai mulţi o fac pentru indemnizaţie.

George Pogan are 40 de ani, lucrează ca operator în cadrul serviciului de ape uzate la societatea de termoficare a Focşaniului, şi este un tătic care a ales să stea în concediu ca să-şi crească băieţelul.

George s-a implicat total în creşterea copilului său din luna mai a acestui an, înfruntând eventualele prejudecăţi. Spre surprinderea lui, cunoscuţii l-au încurajat. Micuţul avea deja un an şi a fost crescut până atunci de mamă.

„Au fost mai multe motive pe care eu şi soţia mea le-am luat în calcul când am hotărât să fac pasul acesta. În primul rând, cariera ei profesională este mult mai importantă decât a mea. Soţia este profesoară şi are tot viitorul înainte. În al doilea rând, câştigul salarial al ei îl depăşea cu vreo 300 de lei pe al meu şi pentru noi contează orice ban", îşi argumentează George decizia.

Tăticul cu normă întreagă este un priceput la toate treburile casei şi spune că îi face o deosebită plăcere să stea cu copilul, Erik Mihai, care peste două luni va împlini doi ani. Atunci ar trebui să se întoarcă şi la serviciu, însă este hotărât să-şi prelungească şederea acasă cu încă un an.

Feriţi de şomaj

Bărbaţii sunt din ce în ce mai dispuşi să rămână la cratiţă şi să aibă grijă de bebeluşi, lăsându-şi consoartele să meargă la serviciu. În felul acesta economisesc cu plata unei bone şi au un câştig mai sigur decât la serviciu.

"Există şi o curbă ascendentă a bărbaţilor care aleg să intre în concediul paternal, care se manifestă de obicei în timpul iernii, când apar perioade de inactivitate în domeniul construcţiilor sau în alte sectoare neproductive în acel sezon rece", ne-a precizat Daniela Olaru, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Vrancea.


Un tătic din zece este "mămică"

Tot mai mulţi tătici din judeţ aleg, în ultima perioadă, să intre în concediu de creştere a copilului. Din evidenţele Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Vrancea, beneficiază de plata indemnizaţiei şi a stimulentului de creştere a copilului 2350 de persoane, din care 230 sunt bărbaţi.

Ei primesc ca primesc ca indemnizaţie 85% din cuantumul venitului salarial.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite