Focșani: În Tribunalul Vrancea plouă ca afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistrații pășesc printre ligheane să ajungă în sala de judecată.
Magistrații pășesc printre ligheane să ajungă în sala de judecată.

Holurile clădirii în care își desfășoară activitatea magistrații Tribunalului Vrancea și ai Judecătoriei Focșani sunt acum pline cu găleți cu apa de ploaie ce se scurge din tavan. Angajații tribunalului sunt nevoiți să vină noaptea de acasă să schimbe recipientele.

Odată cu precipitațiile abundente ce s-au abătut asupra județului în ultimele 24 de ore, holurile Tribunalului Vrancea au fost cuprinse de apa de ploaie.

Pe toți pereții clădirii se puteau observa astăzi infiltrații de apă. Pentru ca apa să nu pătrundă în sălile de judecată sau la arhivă, angajații Tribunalului au pus găleți și ligheane pe holuri în locurile în care picură apă iar dacă ploaia nu se va opri, aceștia vor fi nevoiți să vină de acasă și în timpul nopții pentru a goli recipientele din când în când.

Magistrații se tem că apa de ploaie va ajunge la sistemul electric și va paraliza astfel activitatea instanței. Clădirea în care se află tribunalul datează din anul 1912 și nu a fost reconsolidată.

Pentru că este foarte degradată, a fost încadrată în clasa I de risc seismic.

Magistrații au cerut finanțare Ministerului Justiției în nenumărate rânduri pentru un sediu nou însă nu au primit nici un răspuns favorabil.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite