Femeile care au luat faţa bărbaţilor la alegerile locale. Ce proiecte au noile primăriţe pentru săteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Stroie, Nuţi Balinca şi Elena Gârneaţă, singurele femei primar din Vrancea
Maria Stroie, Nuţi Balinca şi Elena Gârneaţă, singurele femei primar din Vrancea

Trei femei din Vrancea au reuşit să câştige duminică seara, 27 septembrie, alegerile în localităţile unde au candidat. În precedenta legislatură au doar două primăriţe.

Zestrea de femei primar în Vrancea s-a îmbogăţit după alegerile locale de duminică, 27 septembrie. În competiţia judeţeană s-au înscris mai multe reprezentante ale sexului frumos, astfel că au fost candidate la postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, la primăria municipiului Focşani  şi pentru posturile de primar în alte zece comune.

Dintre acestea, trei femei au reuşit să convingă electoratul să le aleagă în cea mai importantă funcţie administrativă din localitate, în condiţiile în care în legislatura trecută Vrancea a avut două femei primar.

Cea mai mare surpriză a produs-o liberala Maria Stroie (foto), care este noul primar al comunei Suraia. Maria Stroe este soţia secretarului de stat de la Ministerul de Interne, Pompiliu Norocel Stroie, şi i-a administrat o înfrângere usturătoare celui care a condus comuna timp de 12 ani, Vasile Grosu.

Liberala a obţinut 1.218, spre deosebire de cele 519 ale contracandidatului social democrat, iar cu noua majoritate din consiliul Local spre să-şi pună în practică proiectele promise în campanie.

femei primar

Unul dintre ele ar fi înfiinţarea unei firme a primăriei pentru lucrări edilitare. Pe lista de priorităţi a se mai găsesc împădurirea malului Siretului, crearea unei perdele verzi, programe de prevenţie în sănătate, cu implicarea medicilor şi cadrelor sanitare, rezolvarea problemei spaţiului dispensarului uman, burse de merit pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură, realizarea unui drum de ocolire a localităţii pentru traficul greu, inventarierea în regim de urgenţă a terenurilor, realizarea planului cadastral gratuit.

Postul de primar al comunei Năneşti şi l-a asigurat şi social democrata Nuţi Balinca (foto), care a câştigat detaşat şi cel de-al doilea mandat în fruntea comunei. Primul spune că a fost plin de realizări, în special pe infrastructură, respectiv asfaltări, reabilitări şcoli, iluminat public.

femei primar

Visul primăriţei este să reuşească în noua legislatură să introducă gaze în comună, canalizare, înfiinţarea unui cămin de bătrâni şi lucrări de împădurire.

Cea mai longevivă primăriţă din Vrancea este social democrata Elena Gîrneaţă (foto), care a câştigat duminică şi cel de-al cincilea mandat. Şi s-a întâmplat de o manieră categorică, cu 89,8% din voturi, semn că oamenii i-au apreciat activitatea.

Elena Gârneaţă are mai multe priorităţi pentru comuna pe care o conduce neîntrerupt din 2004. Există deja premise pentru introducerea reţelei de alimentare cu gaze naturale, dar investiţiile se vor orienta şi către satele componente al comunei, unde se vor amenaja acostamente şi şanţuri dalate.

femei primar

Primăriţa are în plan construirea unei baze sportive, dar şi un nou sediu de primărie, urmând ca actualul să fie transformat în cămin de bătrâni.

Vă mai recomandăm:

Primarii campioni ai Vrancei. Cum au reuşit trei edili să fie realeşi cu peste 90% din voturi

Primarii revelaţie ai acestor alegeri locale din Vrancea

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite