Noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Vrancea, liberalul Cătălin Toma, decisiv în mediul urban. Oprişan, votat mai mult la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Toma, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea
Cătălin Toma, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea

Senatorul liberal a reuşit să-l surclaseze pe social democratul Marian Oprişan în trei din cele cinci oraşe ale judeţului Vrancea.

Vrancea a ajuns în atenţia întregii ţări după alegerile locale de duminică, 27 septembrie, prin faptul că Marian Oprişan a fost înlăturat de la putere după 20 de ani de supremaţie la Consiliul Judeţean.

Iar cel care a făcut-o a fost senatorul PNL Cătălin Toma, preşedinte al liberalilor vrânceni, care i-a administrat baronului o înfrângere de pomină.

Între cei doi a fost o diferenţă de 5.425 de voturi în favoarea liberalului, iar calculele hârtiei arată că Toma, fost primar de comună în trecut, s-a dovedit a fi decisiv în mediul urban.

Iar cele mai multe voturi le-a primit la Focşani-15.972  (oraş câştigat de pesedistul Cristi Misăilă cu 14.508 voturi), în condiţiile în care pentru Marian Oprişan au fost băgate în urne doar 10.041 voturi. O diferenţă foarte clară care s-a menţinut şi după numărarea voturilor din celelalte localităţi.

De altfel, Cătălin Toma a fost câştigător detaşat şi în două oraşe care vor fi conduse de primari PNL, respectiv la Adjud, unde a luat 3.126 de voturi, spre deosebire de 1.800 ale lui Oprişan şi la Panciu, liberalul obţinând 2.113, faţă de 922 cât a luat social democratul. Acesta din urmă a convins doar la Mărăşeşti, unde a luat 2.345 de voturi iar Toma 1.165 şi la Odobeşti, cu 2.043 de voturi, faţă de 1.519 ale senatorului liberal.

Pe lângă cele două oraşe cunoscute ca fiefuri PSD, Oprişan l-a învins pe Toma în mediul rural, ce-i drept la mustaţă. Din totalizarea voturilor din cele 68 de localităţi rurale rezultă că pesedistul a obţinut 42.034 de voturi, faţă de 41.725 de voturi luate de liberal (+209 voturi).

În procente absolute, Cătălin Toma a obţinut 49,62% în mediul urban şi 43,13% în mediul rural, iar Marian Oprişan 35,63% la oraşe şi 43,45 la sate.

Vă mai recomandăm:

Epoca Marian Oprişan, la apus. După 20 de ani, baronul de Vrancea pierde funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Pesedistul Cristi Misăilă a câştigat al doilea mandat de primar al Focşaniului, dar PNL a bătut PSD la Consiliul Local

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite