„Fabricat în Vrancea”, târg de vinuri și produse tradiționale vrâncene la Festivalul „Bachus"

0
Publicat:

Cele mai bune vinuri și produse autentice din Vrancea sunt vedetele târgului „Fabricat în  Vrancea”, organizat de Consiliul Județean Vrancea, la Crângul Petrești, în cadrul Festivalului Viei și Vinului „Bachus 2022”.

Evenimentul are loc în Crângul Petrești FOTO: Ștefan Borcea
Evenimentul are loc în Crângul Petrești FOTO: Ștefan Borcea

Vineri, la ora 15.00, va avea loc deschiderea oficială a târgului, la care vor fi prezenți meșteri populari și zeci de producători locali, cu produse precum  vinuri, sucuri naturale, produse de panificație, printre care și „Pâinea lui Pitiș”, „Pâinea lui Cuza” și „Pâine țărănească de Cotești”, plăcinte, preparate tradiționale din carne, miere, dulcețuri, zacuscă, șerbet, produse lactate,  fructe,, zacuscă de ghebe, sirop de brad, dulceață de afine, cătină cu miere, multe fiind produse din materie primă ecologică de munte.

Târgul este cu vânzare, astfel încât vizitatorii pot cumpăra produsele dorite și, în același timp, să susținenă și încurajeze producătorii autentici locali.

Târgul are loc în Crângul Petrești FOTO: Ștefan Borcea
Târgul are loc în Crângul Petrești FOTO: Ștefan Borcea

Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de cântec, joc și voie bună cu Ansamblul Folcloric Profesionist „Țara Vrancei”, Buciumașii din Spulber, Chipărușul, Păltinașii, Păltineanca, Vornicii din Păulești și elevii Școlii Populare de Artă Focșani, iar vizitatorii pot participa și la atelierele de creație cu produse autumnale realizate cu sprijinul Bibliotecii Județene.  

La standul Consiliului Județean Vrancea poate fi urmărit filmul de prezentare al județului („Vrancea, the land of pure nature”) și vizitatorii se pot familiariza cu aplicația „Visit Vrancea”.

Târgul are loc în Crângul Petrești FOTO: Ștefan Borcea
Târgul are loc în Crângul Petrești FOTO: Ștefan Borcea

Târgul „Fabricat în Vrancea” este deschis sâmbătă și duminică, 22 și 23 octombrie, între orele 10.00 și 18.00, la Muzeul Satului Vrâncean din Crângul Petrești și face parte din cadrul manifestărilor dedicate Festivalului Bachus.

Vă așteptăm cu drag să admirăm și să gustăm delicioasele produsele tradiționale vrâncenești!

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite