Etapa regională a concursului „Tinerii dezbat!”, câştigată de elevii Colegiului Naţional „Unirea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câştigătoarele competiţiei sunt eleve la Colegiul "Unirea"
Câştigătoarele competiţiei sunt eleve la Colegiul "Unirea"

Uniriştii au câştigat toate meciurile de debate la etapa regională a acestui concurs, organizat de Ministerul Educaţiei, Asociaţia Română de Dezbatere, Oratorie şi Retorică şi Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării.

Astfel, echipa formată din elevele Mihaela Anton, Daniela Bîrzan şi Ştefania Macovei a ocupat locul întâi la echipe.

Uniristele s-au clasat în primii şapte şi în clasamentul individual al debaterilor participanţi, Ştefania Macovei obţinând locul al doilea, iar Mihaela Anton s-a clasat a patra, primind menţiune în acelaşi clasament.

Concursul este adresat elevilor care au început dezbaterile academice în acest an şcolar. Etapa regională a avut loc la Galaţi, în perioada 27-28 aprilie.

Temele care s-au dezbătut au fost variate:  "Cetăţenia europeană este un mit?", " Statul român a eşuat în intenţia de a integra minoritatea rromă?",  vizând aspecte civice şi sociale ale societăţii contemporane.

Etapa naţională se va desfăşura la Ploieşti, în perioada 7- 9 iunie.

„Clubul de debate SEISM de la Colegiul Naţional «Unirea» a confirmat în acest weekend că tradiţia, munca susţinută şi entuziasmul sunt ingredientele necesare pentru rezultate meritorii la competiţiile de dezbateri desfăşurate la orice nivel”,  ne-a declarat Maria Zgăbărdici, profesorul coordonator al clubului de dezbateri academice.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Un singur elev din Vrancea susţine Bacalaureatul în sesiune specială

"Unirista" Valentina Tănase a câştigat o bursă de studiu în Germania

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite