Echipa de handbal de prima ligă CSM Focşani 2007, exclusă din turneu naţional pentru mai multe cazuri de COVID-19. Toate meciurile, pierdute la masă verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Handbaliştii vor pierde toate meciurile la masă verde
Handbaliştii vor pierde toate meciurile la masă verde

În plus, clubul de handbal din subordinea Primăriei Focşani a fost sancţionat şi cu două amenzi de 20.000 de lei fiecare. Decizia poate fi atacată cu apel.

Echipa CSM Focşani 2007, care joacă în Liga Naţională de Handbal, a fost exclusă din turneul de la Sf. Gheorghe, după ce patru handbalişti au fost confirmati cu COVID.

Pe lângă meciurile pierdute la masa verde, echipa a primit şi două amenzi de câte 20.000 de lei pentru că nu a respectat obligaţia de a informa  Federeţia Română de Handbal.

“Sanctionarea clubului CSM Focsani 2007, cu penalitate 20.000 lei, conform art 3.1 din Protocolul medical de organizare si desfasurare a competitiilor de handbal, (PMODCH), data de achitare 05.11.2020, pentru nerespectarea obligatiei de informare imediată a F.R.H., asupra unui caz suspect sau şi pozitiv la Covid-19, pe perioada desfăşurării antrenamentelor pe plan local; Sanctionarea clubului CSM Focsani 2007 cu excludere din turneu, pierderea meciurilor ramase de disputat cu 10-0, si penalitate pecuniară de 20. 000 lei, data de achitare 05.11.2020, conform art 3.2 din PMODCH, pentru depistarea a mai mult de 3 jucatori testaţi RT-PCR cu rezultat pozitiv, în timpul desfăşurării turneului”, se arată în comunicatul Comisiei Centrale de Disciplină a FRH

Potrivit Clubului Sportiv Municipal 2007, au avut rezultate pozitive Valentin Mocanu, Attila Eros, Alexandru Gramatic şi Constantin Rusu.

În legătură cu hotărârile Comisiei de Disciplină a FRH din 6 octombrie 2020, directorul CSM Focşani 2007, Viorel Ciubotaru, a declarat: ”Clubul va face contestaţie în termen regulamentar împotriva acestora întrucât lotul care a făcut deplasarea la Sfântu Gheorghe a avut rezultate negative la testarea făcută joi, 1 octombrie, în termenii Protocolului medical, la Focşani. Iar jucătorul Valentin Mocanu a acuzat duminică seara o stare uşor febrilă – 37,2 care nu indica infectarea cu Covid – 19, a cărei limită de jos este de 37,4. Pentru a face o testare rapidă, l-am trimis la Focşani unde a fost testat luni dimineaţa, rezultatul fiind pozitiv. Tot luni, lotul la Sfântu Gheorghe a fost testat preventiv, de urgenţă, la cererea mea, pentru a nu risca îmbolnăvirea mai multor persoane. În urma testării au mai fost depistaţi pozitiv trei sportivi. Ceea ce înseamnă că CSM Focşani 2007 avea la Sfântu Gheorghe trei sportivi infectaţi cu Covid-19 în timpul turneului”.

Despre ceea ce se va întâmpla cu lotul echipei, aflate, încă, la Sfântu Gheorghe directorul Viorel Ciubotaru a declarat: ”Aşteptăm deciziile DSP Covasna, care până acum – marţi, 6 octombrie, ora 19:00, nu ne-au fost comunicate. Nu am avut discuţii decât cu DSP Vrancea de unde avem un sprijin important şi suntem în legătură cu specialiştii de acolo pentru a vedea cum vom proceda în continuare. Aşteptăm!”

Mai citiţi şi:

Sportivii profesionişti, trimişi în şomaj tehnic. Străinii din echipele de handbal şi baschet au părăsit ţara

VIDEO Focşani, câmp de luptă: Incidente grave la meciul dintre Steaua şi Dinamo. Gaze lacrimogene şi bătăi, în loc de handbal!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite